LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Verkeerschaos Zijlkwartier

Verkeerschaos Zijlkwartier? Ik zie u vreemd kijken bij deze kop in de krant.

Er zijn mensen in de gemeente Leiderdorp die nadenken over ons verkeersbeleid en er alles aan doen om dat te verbeteren. Echter, in het Zijlkwartier is de situatie alleen maar verslechterd.

Door de verandering naar eenrichtingsverkeer in de Van der Marckstraat is er al een ernstig probleem in de Pinksterbloem tussen 4 en 7 uur in de middag door sluipverkeer dat via de Pinksterbloem en de Splinterlaan een kortere weg naar huis zoekt. Doordat deze straat er niet op ingericht is en dus te smal voor twee auto's tegelijk is er al schade bij geparkeerde auto's ontstaan. Ook voor de fietsers zijn de gevaarlijke momenten niet meer te tellen. En wat dacht je van de doodgereden dieren? Jazeker die zijn er ook al want er wordt echt niet met 30 km per uur gereden want thuis staat het eten al op dus men heeft haast, of de kinderen moeten nog van school gehaald worden.

Hopelijk worden er geen kleine kinderen doodgereden, maar daar zullen we pas in de zomer achter komen wanneer ze weer buitenspelen.

Vanuit de buurt is er al mailcontact geweest met de gemeente maar er is niet veel aandacht voor. Tenslotte is dit ook maar een wijkje wat niet echt belangrijk is, aan de verwaarlozing van de gemeentelijke beplanting en het zwerfvuil te zien.

Nu staat er in de krant weer een mooie aanpassing van het verkeer te lezen en wel de verandering naar eenrichtingsverkeer op de Lijnbaan. Betekent dit nog meer sluipverkeer door het zijlkwartier? Jazeker!

Ben benieuwd of de buurtbewoners hier nog in gekend worden en wat de gemeente voor oplossing heeft.

Het kan toch niet zo zijn dat men dit fijne leuke volksbuurtje laat veranderen in het getto van Leiderdorp.

Peter Ruiter, Leiderdorp