Matches maken en netwerken, daar draaide het om bij Beursplein 071. | Foto: Wil van Elk
Matches maken en netwerken, daar draaide het om bij Beursplein 071. | Foto: Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Bedrijven en non-profit organisaties vinden elkaar op Beursplein 071

ontmoeting n Op dinsdag 14 november organiseerde iDOE in het Oegstgeester gemeentehuis Beursplein 071 met als thema: 'Vitale verbindingen'. Het evenement kende een prima opkomst, wat aangeeft dat het in een behoefte voorzag.

Door: Wim van Tuijl

Zoals de benaming verraadt, is het doel van Beursplein 071 om bedrijven en non-profit organisaties uit Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp elkaar te laten ontmoeten. Het streven is energieke verbindingen tussen deze partijen tot stand te brengen en hiermee maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren.

Deze middag was er gelegenheid voor bovengenoemden om met gesloten beurs met elkaar te handelen. Het maken van matches stond centraal. "Dus ter plekke tot concrete afspraken met elkaar te komen voor samenwerking", legt projectcoördinator Kirsten Zitman uit. "Gedacht kan worden aan matches die betrekking hebben op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, diensten of faciliteiten", vult ze aan.

Wethouder Angelique Beekhuizen van Leiderdorp opende de beurs en vannaf 15.45 uur waren de deelnemers volop met elkaar in gesprek om elkaar te leren kennen en af te tasten hoe en waar men gebruik van elkaars diensten kan maken en tot samenwerking zou kunnen komen. Kortom, volop matchen dus.


Enthousiaste reacties

Het evenement voorzag overtuigend in een behoefte, zo bleek uit de positieve reacties. Olaf Vos van Pluspunt Leiderdorp en Bas Koster van Bierproeverij Op Eigen Wijze waren eensgezind over het nut van deze breed opgezette netwerkmiddag. "Je komt laagdrempelig in contact met partijen die je anders nooit zou spreken en kunt wederzijdse interesses delen. Het leidt tot afspraken om contacten voort te zetten." Milan Nieweg van BUURbook Oegstgeest: "We streven naar drempelverlaging via digitale weg van contacten tussen inwoners en maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld met Fietsmaatjes." Hanni van Bellen van Fietsmaatjes: "BUURbook gaat Fietsmaatjes breed online brengen." Desiree Stolker van GGD Leiden: "Ik had contact met de wethouder van Leiderdorp. We gaan in gesprek om mogelijkheden te bespreken naar haalbaarheid om sportpark De Bloemerd rookvrij te maken. Voetbalclub RCL is hier al toe overgegaan", complimenteert ze.


'Postduif'

Een 'postduif' alias Pieta Post van het Kleinste Postkantoor van Nederland liep rond met een brievenbus om haar middel. Deelnemers konden daar hun bericht achterlaten waarop het verzoek om contact te leggen met organisaties die ze tijdens de bijeenkomst niet konden spreken of opnieuw contact op te nemen. Zij verzorgt de verzending van de verzoeken.
Een gezellige borrel was een perfecte afsluiting van deze middag, waarin de doelstelling optimaal tot zijn recht kwam.


iDOE is actief in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Interesse om met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) aan te slag te gaan of meer weten over de ontwikkelingen hierbinnen? Mail naar contact@i-doe.nl.


Info over wisselen zorgverzekering

Themaochtend n Tegen het einde van het jaar komt altijd weer de vraag terug: moet ik nu een andere zorgverzekering nemen of niet, en zo ja, hoe gaat het dan in z'n werk? Om op deze en andere vragen een goed antwoord te krijgen, organiseert Pluspunt/BplusC een voorlichtingsochtend, waarbij deskundigen van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen voorlichting geven over alles wat met zorgverzekeringen te maken heeft. Aan de orde komen vragen als: wat zijn de wettelijke vergoedingen van het basispakket, wat houdt een aanvullende verzekering in, en welke maatschappij geeft de beste korting. Maar ook: is het wel voordelig is om te wisselen van maatschappij en als ik dat wil doen, hoe doe je dat?

Om vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, wil de organisatie ze graag van te voren weten. Tijdens de presentatie door Ombudsman Zorgverzekeringen, Jos van der Linden, worden de ingediende vragen behandeld.

Locatie: Bibliotheek Leiderdorp, Van Diepingenlaan 110 (Sterrentuin). Datum: woensdag 13 december om 10.00 uur. Deur open 9.50 uur. Toegang: gratis. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich voor 6 december aan te melden bij Pluspunt of Bplus C via tel. (071) 5413536 of e-mail info@pluspuntleiderdorp.nl of leiderdorp@bplusc.nl.