De BOGS-vlag wordt gehesen door v.l.n.r. Kees van der Burg, directeur Johan Vriesema van Floreokids, wethouder McDaniel, Maarten de Fockert van fysiotherapiepraktijk De Ommedijk en directeur  Pierre van Overloop van de BOGS. Geheel rechts Thomas Stolker van de BOGS. | Foto: J.P. Kranenburg
De BOGS-vlag wordt gehesen door v.l.n.r. Kees van der Burg, directeur Johan Vriesema van Floreokids, wethouder McDaniel, Maarten de Fockert van fysiotherapiepraktijk De Ommedijk en directeur Pierre van Overloop van de BOGS. Geheel rechts Thomas Stolker van de BOGS. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Droom begint nu echt werkelijkheid te worden

Pannenbier n RCL is niet een alleen een Club van Klasse maar ook van tradities. Geheel volgens het gebruik in de bouw bij het bereiken van het hoogste punt werd er afgelopen vrijdagmiddag pannenbier geschonken. Op 5 januari 2018 wordt het gebouw door Aannemer Van der Geest uit Oud Ade opgeleverd.

Door Frans Brocken

"Daarmee wordt een droom werkelijkheid", zei clubvoorzitter Kees van der Burg. Ook de voorzitter van BOGS, Pierre van Overloop liet zich ook al in dergelijke termen uit. De naam BOGS staat voor 'Bloemerd Onroerend Goed en Sport BV'. BOGS wordt eigenaar van het gebouw en heeft de zorg voor de financiering van het complex. RCL kan zich als gebruiker geheel op het sportieve gebeuren richten. De accommodatie krijgt een multifunctionele functie, een voorwaarde van de gemeente voor het verstrekken van een garantie voor de af te sluiten geldlening. Naast RCL maken Fysiotherapie De Ommedijk, Buitenschoolse Opvang Floreokids en Kinderopvang Smallsteps gebruik van de accommodatie.

De loftuitingen van Van der Burg en Van Overloop waren niet overdreven. Het gebouw heeft aan de buitenkant drie grote terrassen die uitzicht bieden op alle speelvelden.

Na de oplevering op 5 januari komt er nog veel werk op RCL af. Dan begint de afwerking en inrichting van de accommodatie. "Wij hopen het gebouw op 1 februari 2018 in gebruik te kunnen nemen. De officiële opening zal op een later tijdstip plaats vinden", zo drukt Van Overloop zich voorzichtig uit.


Sportverkiezingen op nieuwe locatie

evenement n Vrijdagavond 1 december wordt door de Stichting Sport Promotie Leiderdorp (SSPL) de 23e Leiderdorpse Sportverkiezing gehouden. Alweer 23 jaar geleden heel eenvoudig begonnen in de nu afgebroken RCL-kantine, vindt dit spektakel nu plaats in het voor veel Leiderdorpers nog onbekende Zalencomplex A4 aan de Elisabethhof.

Dit is de zoveelste accommodatie waar dit sportgala gehouden gaat worden. Na de RCL-kantine waren dit achtereenvolgens het AC-restaurant, de Muzenhof, Visser 't Hooft College, Sporthal de Does en Sporthal de Bloemerd. Om diverse redenen moest er steeds worden verhuisd.

Videoboodschap

Eén ding is na al die jaren een vast programmapunt geworden: de opening via een videoboodschap door een bekende Nederlander. Sjoerd van Ramshorst, Dione van der Graaff, Jack van Gelder, Edwin van der Sar, Ronald Koeman, Hans Kraay jr. en Erica Terpstra hebben zo al eens de aftrap voor de avond gegeven. Wie het dit jaar wordt, blijft geheim tot 1 december 20.00 uur.

entertainment

Ook het entertainment tussen de bekendmaking van de categoriewinnaars is een goede traditie geworden. De organisatie is er ook dit jaar, ondanks wat financiële tegenslagen, weer in geslaagd om een interessante variëteit aan lokale artiesten te contracteren. Het publiek kan optredens verwachten van Balletstudio Giselle, zangeressen Merle en Carlijn en de ID Dance Factory. Michiel Preyman komt de belevenissen vertellen van zijn 7-daagse ultraloop van 250 km door de Marokkaanse woestijn. Tenslotte is er nog een demonstratie zelfverdediging en veiligheid door Kapap.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de Leiderdorpse verkiezing van sporttalenten, sportman, sportvrouw, sportvereniging, sportteam en sportvrijwilliger van 2017. Al deze winnaars worden op 1 december flink in het zonnetje gezet worden. Dat hebben ze meer dan verdiend.

De ruimte in de zaal is beperkt dus wie er bij wil zijn en alle winnaars persoonlijk toejuichen, moet vooraf contact opnemen met de SSPL via Henk.morsch@wolmail.nl.