Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

handhaving n Burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp heeft vorige week een bedrijfspand aan de Achthovenerweg 15J gesloten na de vondst van een hennepkwekerij.

Agenten van Team Opsporing van de politie namen poolshoogte bij het pand nadat er meldingen waren binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. Er werden honderd stekplanten aangetroffen en honderd potten waarin hennepplanten hadden gezeten. De stekplanten en potten zijn met de aangetroffen apparatuur vernietigd.

Artikel 13b van de Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten indien hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Het bedrijfspand blijft gesloten tot en met 14 mei 2018. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Tips

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.


VluchtelingenWerk zoekt dringend fietsen

oproep n Voor een pas gearriveerd gezin met vier kinderen, in de leeftijd van 18, 17, 13 en 9 jaar, is VluchtelingenWerk Leiderdorp dringend op zoek naar fietsen. Bij voorkeur damesfietsen met handremmen. Ook de ouders (54 en 53 jaar) willen graag leren fietsen, om boodschappen te doen en Leiderdorp en omgeving te verkennen.

Een e-mail (m.vandenbrink@vluchtelingenwerk.nl) of telefoontje (071-541 78 74) aan teamleider Maureen van den Brink en de fiets wordt direct opgehaald. Kleine reparaties aan de fietsen worden door vrijwilligers onder leiding van Pieter Hoebrichts uitgevoerd.