Recordopbrengst boekenmarkt

boeken n De boekenmarkt van de Protestantse Gemeente Leiderdorp, die afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond, heeft 9.400 euro opgebracht. Nog niet eerder was de opbrengst zo hoog.

Toen vrijdagavond om 18.30 uur de deuren open zwaaiden, stroomde de Scheppingskerk direct vol met enthousiaste kopers. Opmerkelijk is dat er, naast de vele honderden bezoekers uit Leiderdorp en de regio, steeds vaker boekliefhebbers uit Zeeland en zelfs uit Limburg de Leiderdorpse boekenmarkt weten te vinden.

Van de opbrengst gaat 25 procent naar een project in India van de Stichting Together: het Together Self Supporting Center. Het project omvat een klein melkveebedrijf met ook geiten en kippen. Er is ook een Togetherhome waarin vijftien verstandelijk gehandicapten verzorging krijgen.

De boekenmarkt werd mogelijk gemaakt door bijna honderd vrijwilligers en natuurlijk iedereen die boeken heeft geschonken.


Knutselen in Winkelhof

kinderactiviteit n Op woensdagmiddag 29 november vindt weer de maandelijkse knutselactiviteit in de Winkelhof plaats, georganiseerd door cliënten van Gading. Kinderen maken dit keer een waxinelichthoudertje van wasknijpers. Vervolgens kunnen ze het houdertje versieren met stiften en glitters. Het resultaat mogen ze natuurlijk meenemen.

Alle kinderen zijn welkom tussen 14.00 en 15.45 uur op het Hemaplein. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De kinderen worden bij het knutselen ondersteund door mensen met een beperking.


Winterfair Gomarusschool

Verkoop n Woensdag 29 november houdt de Gomarusschool aan de Vronkenlaan 46 in Leiderdorp een Winterfair.

Verkocht worden tweedehands speelgoed en –kinderkleding, rollades en rookworsten, kaas, stoofperen en nog veel meer lekkers. Ook zijn diverse cadeaupakketten te koop, handig voor Sinterklaas of Kerst. Voor de kinderen is er een springkussen, raadpot en grabbelton. Voor de hartige trek is zelfgemaakte erwtensoep, broodjes beenham en patat te koop.

De fair is van 17.00 uur tot 20.00 uur. De opbrengst is deels bestemd voor stichting Bartimeus en deels voor de school.