Afbeelding
Foto:

Bloemetje van het CDA voor bijzondere mensen

vrijwilligers n Al een heel aantal jaren vraagt de fractie van het CDA-Leiderdorp aandacht voor de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers bij organisaties, instellingen, verenigingen, wijken en buurten in Leiderdorp. Dat gebeurt steevast met een bloemenactie in november. Dit jaar werden tien boeketten uitgedeeld.

Op 1 november was de start bij de zeer succesvolle winkelochtend in de Winkelhof voor ouderen en rolstoelgebruikers met jonge begeleiders van de Visser 't Hooft scholengemeenschap. Peter Hans Koster mocht daar als begeleider van zo'n zeventig leerlingen ( voor de zeventiede keer) het eerste bloemetje in ontvangst nemen .
Een tweede groep vrijwilligers zijn de vrijwilligers bij de brandweer in Leiderdorp. Zij kwamen op 14 november bijeen voor een oefenavond in de kazerne aan de Simon Smitweg. Er kwam gelukkig geen calamiteitenmelding binnen, zodat er even tijd was voor de vlaaien die als verrassing bij koffie konden worden opgegeten. Dit als dank en waardering voor hun 24 uren per dag beschikbaarheid en 365 dagen per jaar.
Op zaterdag 18 november werd bij de volgende bijzondere Leiderdorpers een boeket afgeleverd:
Regina Krowinkel is lid van de Diaconie in Leiderdorp en als afgevaardigde vertegenwoordigt zij de Goede Herder parochie in het gezamenlijke overleg van de katholieke kerken in Leiden Leiderdorp en Zoeterwoude. Met name bij kwetsbare situaties wordt in goed overleg naar verbetering gezocht.
Joop en Ank Kop zijn bijzondere mantelzorgers. Als de buurvrouw na een ziekenhuisopname weer thuis komt, wordt alles geregeld en is thuiszorg niet nodig. Ondank hun leeftijd is omzien naar elkaar voor hen vanzelfsprekend.
Hans Endhoven heeft zich ruim tien jaar zeer verdienstelijk gemaakt als lid van het comité Open Monumentendag Leiderdorp, de laatste zeven jaar als voorzitter. Vorige maand nam hij afscheid van het comité dat elk jaar met Open Monumentendag zorgt voor een aantrekkelijk cultureel programma voor de inwoners van Leiderdorp en omstreken.
Martien Evers en Liesbeth Janssen zijn goede voorbeelden voor het mooi houden van hun woonomgeving in de Voorhof. Martien is voorzitter van de Speeltuinvereniging, die zij met hun buurtgenoten samen onderhouden. Zij hebben in goede samenwerking met de gemeente eigen plannen kunnen vormgeven waarmee een win-win situatie is ontstaan.
Kerem Isik is een heel actieve jongere , die bij het Sociaal Cultureel Werk veel hand- en spandiensten verricht. In het Dwarsgebouw in de Bloemerd zet hij zich met veel plezier in andere jongeren.
Mevrouw van Andel is een vrijwilligster in Leythenrode. Zij bezoekt mensen die door omstandigheden soms weinig bezoek of aandacht krijgen. Zij kan gezellig vertellen en luisteren wat bijzonder wordt gewaardeerd. Ondanks haar leeftijd blijft ze 'haar' mensen trouw bezoeken.
William den Heeten is wekelijks actief voor Vluchtelingenwerk. Hij geeft les en begeleidt vluchtelingen bij het leren van de Nederlandse taal. Hierdoor werkt hij mee aan een goede basis voor inburgering in Nederland, met meer kansen voor hen, zodat zij zelfstandig contacten kunnen leggen en beter mee kunnen doen.
Roald Vahl is al 25 jaar de drijvende kracht achter de jeugdafdeling van Schaakvereniging Leiderdorp. De club heeft een van de grootste jeugdafdelingen van Nederland en behoort al jaren tot de vaderlandse top wat prestaties betreft. Roald zorgt ervoor dat elke trainingsavond alles klaarstaat voor zo'n tachtig kinderen en er voor ieder kind een hartelijk woord is. Daarnaast verzorgt hij schaaktrainingen en is hij actief betrokken bij de organisatie van landelijke en regionale (school)schaaktoernooien.

Boven: CDA-ers Ria van Diepen, Joop van Huut en Felix Stam op bezoek bij de brandweer. Onder: CDA fractievoorzitter Mirjam van der Stelt en steunfractielid Medea Hempen bij Ans Kop.  | Foto's: PR