De mannen van Van Messing. | Foto: Sander de Jong
De mannen van Van Messing. | Foto: Sander de Jong Foto: Sander de Jong

Muzikaal Tuynieren met Van Messing

Optreden n Zondagmiddag 26 november is er weer Muzikaal Tuynieren in het Leiderdorpse café-restaurant de Hollandsche Tuyn. Dit keer verzorgt de Leids-Leiderdorpse formatie Van Messing de live muziek.

Typerend voor Van Messing is dat de band de meest uiteenlopende muziekstijlen heeft omgesmeed (koper en zink) tot één herkenbare eigen sound (van messing). Echte pop, maar toch in het Nederlands. Het volledig eigen repertoire varieert van catchy popliedjes en melancholieke ballades tot onvervalste rock. Momenteel is Van Messing succesvol (meer dan 25.000 streams) op Spotify met de regiohit 'Leiden'. Bijzonder aan het optreden van zondag is dat zanger en frontman Tjeerd Siersma voor de laatste keer meespeelt. Hij vertrekt binnenkort naar Zweden.

Van Messing speelt van 16.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis. Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit pastaschotel met chorizo, Parmezaanse kaas en salade. Vooraf reserveren is gewenst en kan via tel. (071) 541 14 64.

De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.