Test je kennis van muziek

Quiz n Voor de tweede keer wordt zondagmiddag 12 november een muziekquiz georganiseerd in het café-restaurant De Hollandsche Tuyn aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

De kennis van de deelnemers wordt getest in onder meer de volgende categoriën: CD-hoezen, Muziek algemeen, Waar of niet waar, Welke songs hoor je, Maak af, Van alles en nog wat, Fotovragen en Videofragmenten.

Leuk voor vrijgezellenuitjes, familiefeestjes of gewoon eens iets anders op de zondagmiddag. Er zijn leuke prijzen te winnen maar het belangrijkste is natuurlijk de eer.

Inschrijven kan als team (maximaal 4 á 5 personen per team). De kosten bedragen 5 euro per persoon. Reserveren kan via telefoonnummer (071) 541 14 64.

De inloop is om 14.30 uur, de quiz start om 15.00 uur.

Na afloop wordt voor € 12,50 een dagschotel geserveerd, bestaande uit een cheeseburger met frietjes. Reserveren voor het eten is gewenst.

De organisatie van de muziekquiz is in handen van bureau Things2Do.


Lezing over kindhuwelijken

themaochtend n Pluspunt en BplusC organiseren iedere derde woensdag van de maand een informatieve themaochtend in de bibliotheek. In het kader van het Leiden Asia Year is voor de ochtend van 15 november gekozen voor het thema 'Kindhuwelijken in Indonesië'. Drs. Mies Grijns van het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Samenleving, Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden geeft hier een lezing over.

Kindhuwelijken worden gezien als problematisch, met name voor meisjes die te jong moeder worden en hun scholing moeten afbreken. Uit onderzoek op West-Java, Indonesië, blijkt dat er ook andere gezichtspunten zijn.

Locatie: Leiderdorpse bibliotheek in De Sterrentuin aan de Van Diepingenlaan 110 te Leiderdorp. Tijd: 10.00 - 11.00 uur (deur open om 9.55 uur). Toegang gratis. De bibliotheek is op dat moment niet open voor uitlening. Aanmelden is niet nodig.


Buurtactief Het Oude Dorp zoekt versterking

oproep n Buurtactief Het Oude Dorp, een groep van betrokken bewoners van het oude deel van Leiderdorp die zich inzetten voor alles wat met hun wijken – Achthoven, Doeskwartier, Kerkwijk en Oranjewijk - te maken heeft, zoekt versterking. Het gaat dan om "een jonge, betrokken bewoner uit het Oude Dorp (cirkel Acacialaan-Berkenkade-Hoofdstraat-Hoogmadeseweg), die nog werkzaam is of althans niet in het voorjaar en/of najaar (voor langere tijd) met vakantie gaat en ons wil ondersteunen", zo staat te lezen in de laatste muurkrant van Buurtactief. Belangstellenden kunnen voor meer informatie mailen naar buurtactief@hotmail.com.