LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Geschokt door verkoop Menswording

'Gebouw De Menswording in principe verkocht' stond d.d. 1 november 2017 groot boven een artikel in dit weekblad. Een golf van ongeloof en emotie rolde door de gemeente: hoe kan dit, nooit een bord te koop zien staan, waarom zijn wij/de parochianen niet geïnformeerd, slopen voor appartementen?

De Leiderdorpse parochianen voelen zich misleid. Het voelt als een tweede klap in het gezicht. De eerste keer was toen de Bisschop terugkwam op zijn eerder genomen besluit de Meerburgkerk te sluiten en De Menswording te behouden. De Meerburgkerk zou toch behouden worden, ten koste van kerkgebouw De Menswording die hierdoor eind 2016 definitief haar deuren moest sluiten. Nu ten tweede male: er zou grote inspanning geleverd worden om een koper te zoeken die het gebouw in stand zou houden, met als voorwaarde dat het een maatschappelijke bestemming zou krijgen.

Er heerst ongeloof, men kan het zich niet voorstellen dat de sloophamer eerdaags HUN Menswording kapot beukt. En waarom? Kon het gebouw niet behouden worden? Was er dan geen koper te vinden geweest die er een maatschappelijke bestemming aan wilde geven? Waren er überhaupt kopers geweest en wie dan? En waarop was de verkoop dan afgeketst? Is bewust een hoge verkoopprijs ingezet zodat maatschappelijke organisaties bij voorbaat al zouden afhaken?

Ondergetekenden, alsmede de parochianen van De Menswording zijn gedurende het hele proces nooit ergens over geïnformeerd of ergens bij betrokken. Waarom zijn de parochianen niet eerder op de hoogte gebracht en moeten ze het nieuws van de verkoop in de krant lezen? Dat doet pijn.

Ria van Diepen

Nico van Jaarsveld


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 27 oktober een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.