Duurzaamheidsevent in gemeentehuis

Informatiedag n De gemeente Leiderdorp organiseert zaterdag 11 november van 11.00 tot 15.00 uur een duurzaamheidsevent in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1.

Verschillende bedrijven laten hun producten zien om energie te besparen, duurzame energie op te wekken, duurzame vormen van mobiliteit te vergroten en groene daken en tuinen aan te leggen. Ook zijn er informatiesessies over duurzaamheid en energiebesparing.

Actie Regenton

Een manier om regenwateroverlast te verminderen en tegelijkertijd regenwater te benutten is het gebruik van een regenton. Samen met Ranzijn maakt de gemeente Leiderdorp het mogelijk een regenton aan te schaffen voor 20 euro (in plaats van 64,95). Inwoners van Leiderdorp kunnen tijdens het duurzaamheidsevent hun voucher voor een regenton (1 per adres) ophalen in het gemeentehuis (op vertoon van legitimatie).

VVE's

Om 13.00 uur is er een speciale bijeenkomst voor VvE's waarin informatie wordt gegeven over de mogelijkheden voor een VvE (Vereniging van Eigenaren) om woningen te verduurzamen.


Actie Schoenendoos

Inzameling n Dit najaar organiseert de Protestantse Gemeente in Leiderdorp weer samen met enkele basisscholen de 'Actie Schoenendoos' voor kinderen in de allerarmste landen. De gevulde schoenendozen van dit jaar gaan naar Sierra Leone, Moldavië, Roemenië, Armenië en Pakistan.

Het is de bedoeling dat een schoenendoos van gewoon formaat (dus niet van laarzen) versierd wordt met bijvoorbeeld leuk inpakpapier. Het deksel en de doos moeten los blijven.

Kies of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd en vermeld dit op de doos. Ook kunnen er dozen gemaakt worden met babyspulletjes. Daarna wordt de doos gevuld met bijvoorbeeld schoolspullen zoals schriften, pennen, (kleur)potloden met puntenslijper, gum, papier of kleurboek. Klein speelgoed, zoals een bal, popje, autootje, knuffel, jojo of een klein muziekinstrument is ook leuk. Geen oorlogsspeelgoed of speelgoed dat op een batterij werkt. Verder zijn toiletspulletjes heel welkom, denk aan zeep, shampoo, een tandenborstel met tandpasta, een kam, haarelastiekjes, etc.

Ieder jaar worden er minder dozen voor jongens gevuld dan voor meisjes, daarom een extra oproep om óók dozen voor jongens te vullen.

De schoenendozen kunnen tot en met zondag 26 november ingeleverd worden in de Dorpskerk, ingang Eikenlaan, en in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan in Leiderdorp.

Het verzenden van alle dozen kost veel geld, daarom wordt er per doos een bijdrage van 5 euro gevraagd. Meer informatie op www.actie4kids.nl, in de folders in beide kerken en bij Tineke Roest, tel. 06 24 49 71 90.