Burgemeester Driessen met alle brandweerlieden die in het zonnetje werden gezet plus hun partners.
Burgemeester Driessen met alle brandweerlieden die in het zonnetje werden gezet plus hun partners. Foto: Johan Kranenburg

Bijzondere korpsavond Leiderdorpse brandweer

tankautospuit n We schrijven 4 november 2017, 19.30 uur. In de kazerne Leiderdorp is het een drukte van belang, de jaarlijkse korpsavond wordt gehouden. Dit keer met een speciaal tintje omdat de nieuwe tankautospuit officieel wordt overgedragen. Daarnaast wordt afscheid worden genomen van twee collega's, worden jubilarissen in het zonnetje gezet voor 10 en 25 jaar vrijwilliger en brandweerdienst en worden de nodige diploma's en bevorderingen uitgereikt.

De burgemeester en het hoofd Mobiliteit van de regio komen met zwaailicht en sirene de kazerne binnen om de sleutel van de nieuwe tankautospuit te overhandigen aan de ploegchef van de kazerne Leiderdorp, Arno Sormani (foto boven)

Daarna zet de burgemeester de afscheidnemers Jan Plug en Erik van Wijngaarden in het zonnetje en wordt de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid opgespeld bij Michael van Biezen (10 jaar), Peter Marsé en Arno Sormani (25 jaar). Vervolgens is het aan Districtscommandant Arjan Stam om een ieder toe te spreken en de brandweermedaille voor 25 jaar brandweerdienst op te spelden bij Peter en Arno.

Als laatste is het de taak van de ploegchef om aan zijn manschappen de diverse diploma's en bevorderingen uit te reiken. Erik van Wijngaarden, Sander Lepelaar en Jeroen v.d. Werfhorst krijgen het diploma Bevelvoerder en worden bevorderd tot Brandmeester. John Leemans en Dominique Sormani krijgen het diploma Chauffeur en Voertuigbediener Tankautospuit. Dominique wordt bovendien bevorderd tot Hoofdbrandwacht, evenals Kees Combee. Roy Blokker en Rick Melissen krijgen het diploma Manschap en worden bevorderd tot Brandwacht.

Het officiële deel is hiermee ten einde en het feest kan beginnen.

Foto's: J.P. Kranenburg


Afbeelding