Willemijn Karstens (midden) met haar twee collega's. | Foto: PR
Willemijn Karstens (midden) met haar twee collega's. | Foto: PR Foto: PR

Groot festival rond nieuwe Catharinasteeg

evenement n Met de nieuwe winkelstraat aan de Catharinasteeg is het winkelrondje in het centrum van Leiden eindelijk compleet. Donderdag 9 november tot en met zondag 12 november wordt daarom het gebied omgetoverd tot een stadsfestival, met live muziek, theater en dans op verschillende podia en in etalages. De start is donderdag om 15.55 uur op de Catharinabrug.

Het programma in het nieuwe Catharinahof wordt gevuld door poppodium Gebr. De Nobel en de Schouwburg/Stadsgehoorzaal. Op vrijdag presenteert Gebr. De Nobel de Banditas en laat de Schouwburg/ Stadsgehoorzaal twee artiesten uit hun programmering zien: Kiki Schippers en Selma Visscher.

Op zaterdag presenteert Gebr. De Nobel BASH! - Puur Classics en The Cool Quest en op zondag is er dans van BplusC en kan het publiek tijdens een talkshow in gesprek met Menno Bentveld, Onno Blom en Ilja Leonard Pfeijffer.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november is er tussen 11.00 en 18.00 uur een dansvoorstelling in de etalage van Hudson's Bay. 'Etalagepop' Rosa danst haar solo komt tot leven, langzaam beweegt ze haar stramme ledematen.

Samen met de creatieve koks van de Bostel Brothers opent de Stadsgehoorzaal haar deuren aan het Catharinahof voor een pop-up café waar het winkelend publiek kan genieten van pure gerechten en een drankje. Daarnaast zijn er, zoals elke zondag, meer dan 120 winkels open.

Meer informatie en het hele festivalprogramma is te vinden op de website leidenisopen.nl.


Echopraktijk de Linde naar Kwikstaartplein

verhuizing n Echopraktijk de Linde is per 1 november verhuisd van de Lindelaan naar het Kwikstaartplein 1 in Leiderdorp .

"Na ruim 6 fijne jaren op de Lindelaan in Leiderdorp was het tijd voor de volgende stap. Een praktijk met meer ruimte en comfort was de wens en met de verhuizing naar het Kwikstaartplein is dat meer dan gelukt", laat eigenaresse Willemijn Karstens weten.

De praktijk heeft in 6 jaar tijd een behoorlijke groei doorgemaakt. Het team van inmiddels drie echoscopisten is werkzaam op twee locaties (behalve in Leiderdorp is er ook een vestiging in Noordwijkerhout) waar zij dagelijks aanstaande ouders alvast een beetje kennis laten maken met hun kindje. "Er is niets leuker dan ouders mee te nemen in wat er zich afspeelt in de buik. De zwangerschap is een hele bijzondere en spannende periode. Het is een voorrecht om doormiddel van ons prachtige vak hier op deze manier aan bij te dragen," aldus Karstens.

Echtopraktijk De Linde is te bereiken via tel. (071) 87 95 227.


SPARK radio zoomt in op MVO en duurzaamheid

Ondernemers n SPARK radio is afgelopen donderdag van start gegaan. Het radioprogramma zoomt wekelijks in op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid in onze regio.

SPARK is het MVO platform voor ondernemers dat zich sterk maakt voor sociaal ondernemen met aandacht voor de drie P's: planet, people en profit. Dit platform heeft nu wekelijks een radioprogramma op Unity FM. SPARK voorzitter Henriëtte van Baalen (op de foto in de studio, samen met Rudo Slappendel van Unity) is blij met het radioprogramma. "SPARK radio is een uitstekend middel om SPARK onder de aandacht te brengen van een groter publiek. MVO is essentieel en hard nodig. Zowel voor de mens als de omgeving. Laten we het met z'n allen een beetje mooier maken".

In het programma komen wekelijks ondernemers aan het woord die MVO en duurzaamheid belangrijk vinden. SPARK radio is iedere donderdag tussen 21.00 en 22.00 uur te horen op Unity FM op 105.7FM mhz en online via www.unityfm.nl.


Afbeelding