Leiderdorpse bestolen met babbeltruc

opgelicht n Twee vrouwen hebben zaterdag 28 oktober kort na 12.00 uur een oudere bewoonster van de Langedijkdreef in Leiderdorp opgelicht met een babbeltruc.

Ze gingen er met de buit, die onder andere bestond uit sieraden, vandoor in de richting van winkelcentrum Winkelhof. Een persoon wist de vrouwen te achtervolgen en staande te houden maar het lukte ze uiteindelijk toch te ontkomen. De politie is direct een zoekactie in de omgeving gestart waarbij ook gebruik gemaakt werd van een Burgernet bericht, maar heeft de verdachten niet gevonden.

Aan de Schelling in Leiderdorp zijn kort daarna enkele sierraden gevonden die buitgemaakt werden bij de babbeltruc. Bovendien werd in de omgeving van de Heinsiuslaan kleding aangetroffen die waarschijnlijk van een van de verdachten was.


NSGK zoekt vrijwilligers

oproep n NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) houdt van 13 tot en met 18 november haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in Leiderdorp. Het collecteren kost slechts enkele uren. Collectanten kunnen binnen de collecteweek een tijdstip uitzoeken dat hen schikt. Neem voor aanmelding of informatie contact op met Igna van Dijk via nsgkleiderdorp@gmail.com.


Uitleg over criminaliteit

College n Het eerstvolgende college in de serie Pluspunt Colleges staat in het teken van criminaliteit en daders. Bram Teerds laat donderdag 9 november als deskundige zijn licht over dit onderwerp schijnen.

Crimineel gedrag is niet uit de samenleving weg te denken. Het is een fenomeen dat moeilijk te bestrijden is.Teerds gaat in op de verscheidenheid aan oorzaken die aan crimineel gedrag te grondslag kunnen liggen. Ook de manier waarop de overheid tracht crimineel gedrag een halt toe te roepen, komt aan de orde.

Het college vindt plaats in de zaal van Pluspunt aan de Splinterlaan 156 te Leiderdorp en duurt van 14.30 tot 15.30 uur. De toegang is € 3,50 inclusief koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig.