Avond over opvoeden van pubers

Puberbeurs n Op dinsdag 7 november van 19.45 tot 22.00 uur organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) voor de derde keer een gratis puberbeurs in Leiderdorp.

Tijdens deze avond worden ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, professionals en geïnteresseerden geïnformeerd over het opvoeden van pubers. De thema's van dit jaar zijn: contact met je puber, slaapritme en van opvoeder naar coach.

Een puber of 'bijna' puber in huis betekent leven in de brouwerij. Kinderen veranderen tijdens hun pubertijd vaak sterk en opvoeders komen tijdens deze periode regelmatig voor nieuwe uitdagingen te staan. Dit levert uiteraard weleens vragen op.

Tijdens de puberbeurs wordt ingegaan op hoe de hersenen werken van (bijna) pubers, waarbij er extra wordt stilgestaan bij het slaapritme en de veranderingen in de contacten met je puber. Hoe vaak heb je een goed gesprek met je kind? Wat kan je doen als ouder om dat ene onderwerp eens te bespreken of weer eens ouderwets te horen wat je puber bezighoudt?

De drie onderwerpen worden met interactief theater ingeleid en toegelicht door Van Halderen acteurs (bekend van Spangas) en Monique Braumuller van het CJG. De informatie wordt verteld op een verrassende, humoristische en inspirerende manier.

De puberbeurs vindt plaats in het Visser 't Hooft Lyceum aan de Muzenlaan 155 in Leiderdorp.