RCL legt het af tegen koploper

voetbal n De mannen van RCL zijn er niet in geslaagd om Lugdunum te achterhalen op de ranglijst. De Leiderdorpers gingen zelfs hard onderuit in de Kikkerpolder. Henk Buyn en de zijnen verloren met liefst 4-0 van de huidige koploper.

De Leidse ploeg is nu hard op weg om de eerste periodetitel voor zich op te eisen. RCL maakt voor het moment even pas op de plaats. De Racing Club staat na zaterdag vijfde met zes punten minder op de teller dan de trotse groen-witte formatie.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat RCL een tweede seizoensnederlaag zou lijden met een verschil van vier doelpunten. Al vroeg in de wedstrijd moest een kopbal van Thom Wijnalda van de doellijn af worden gewerkt en ook centrale verdediger Sander Blijleven werd tweemaal gevaarlijk. Lugdunum moest alle zeilen bijzetten, maar kwam tegen de verhouding in wel op voorsprong via een vrije trap van uitblinker Adam Atif. Later was Sergio Vrede nog gevaarlijk met een inzet tegen de paal.

Na de rust had RCL nog steeds meer balbezit, maar de angel was uit de ploeg. Zeker nadat Atif van grote afstand Andrew Bontje voor de tweede keer had geklopt. Het vertrouwen bij de gasten sijpelde weg en Lugdunum bleek, niet voor het eerst dit seizoen, dodelijk effectief. Na een indrukwekkende slalom zorgde Arash Latifi voor de definitieve Leiderdorpse knock-out en na een door Ozan Isitir zelf opgezette aanval zorgde de aanvaller zelf voor de einduitslag.

Zo leed RCL de tweede forse nederlaag, nadat eerder in Hoek van Holland met 6-2 van HVC'10 werd verloren. Trainer Henk Buyn had uiteraard meer van de middag verwacht, maar zat niet in zak en as. "We hebben in de eerste helft goed gespeeld. We hadden veelal de bal en hebben welgeteld vijf tot zes kansen gehad. We hadden Lugdunum pijn kunnen doen, maar het zat niet mee in de afwerking. Ook hun doelman, Kevin Wassenaar, deed het uitstekend. Halverwege was er uiteraard nog hoop, want zijn scoorden eigenlijk uit een standaardsituatie en waren verder niet heel gevaarlijk. Helaas konden we na de rust geen vuist meer maken en de thuisploeg liet zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Toch levert deze wedstrijd genoeg perspectief op voor de komende tijd. De 4-0 is niet prettig, maar het is niet zo dat we zijn weggespeeld."

Lugdunum-RCL 4-0 (1-0). 15. Atif 1-0. 60. Atif 2-0, 70. Latifi 3-0, 90. O. Isitir 4-0. Scheidsrechter: Gieles. Toeschouwers: 450.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Leython DC komt opnieuw net tekort

volleybal n Tweeëneenhalve set lang lieten de volleybalsters van Leython DC zaterdag in de uitwedstrijd tegen Aircoheat VTC Woerden uitstekend spel zien. Het was weer net niet genoeg. De Leiderdorpse ploeg verloor met 3-2.

Het is de vijfde verloren wedstrijd op rij. In vier daarvan werd Leython net als zaterdag met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Trainer-coach René Leeflang wanhoopt dan ook zeker niet. "Het team gaat steeds beter spelen, we zijn er nog niet maar die overwinningen komen er wel."

Leython had zaterdag moeite om op gang te komen en liet de thuisploeg in de eerste set vrij gemakkelijk uitlopen tot 18-10. De Leiderdorpsen kwamen nog heel goed terug, maar de inhaalrace startte te laat om de set binnen te halen (25-22). De tweede set liep prima en werd gewonnen met 23-25.

Aan het begin van de derde set haperde het Leiderdorpse spel waardoor er al snel 6-0 voor de gastvrouwen op het bord stond. Spelverdeelster Wendy Verweij keerde echter het tij met een uitstekende serviceserie, waarna ook deze set met 23-25 gepakt werd.

"Dan sta je met 2-1 voor en moet je eigenlijk doordrukken. Maar jammer genoeg lukte het niet om het goede niveau vast te houden", kijkt Leeflang terug. "De vierde set was echt dramatisch, iedereen zakte door het ijs." De set ging met 25-11 naar Woerden.

Daarna was het lastig om de draad in de vijfde en beslissende set op te pakken. Dat lukte niet goed genoeg en ook deze set ging naar de gastvrouwen (15-9).

Leython staat nu op de 9de plek maar de verschillen met de nummers 5 tot en met 8 zijn klein. Leeflang ziet dan ook zeker kansen voor de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Sovoco, dat op de 6e plaats staat met slechts twee punten voorsprong. De wedstrijd is in sporthal De Bloemerd en start om 15.30 uur.

1 of 2 rondjes 'Comomeer'

hardlopen n Op zondag 12 november klinkt om 11.00 uur het startschot voor de Oosterduinloop van atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL). Binnen deze loop is er keuze uit twee afstanden (5 en 10 EM). Het parcours is verhard. Kosten bij voor-inschrijving bedragen 7 euro.

Alle deelnemers starten gelijktijdig vanaf Como&Co aan het Oosterduinse Meer in Noordwijkerhout. De lopers voor de 5 Engelse Mijl (8,1 km) leggen het parcours één keer af. De lange afstand is 10 Engelse mijl (16,1 km) en bestaat uit twee rondes rondom het meer, ook wel Comomeer genoemd. Het parcours van de Oosterduinloop gaat over fiets- en wandelpaden en de openbare weg.

Voorinschrijving kan tot 11 november 8.00 uur via de website av-nsl.nl en kost € 7,00. Na-inschrijving (€ 8,00) en ophalen van startnummers kan voor de wedstrijd, vanaf 9.30 uur, bij Como&Co, Boekhorsterweg 18 te Noordwijkerhout.