Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Lekker weekendje griezelen in Leiderdorp

Halloween n Leiderdorp stond vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober in het teken van Halloween.

Vrijdagavond vormden zich lange rijen voor de poort die de start markeerde van een griezeltocht door de Houtkamp (foto linksboven). Zeker 1500 kinderen, ouders en tieners lieten zich prettig bang maken in het voor de gelegenheid spookachtig ingerichte en bevolkte park. Spoken hingen in de bomen, vuurspuwers bevolkten het grote grasveld, piraten waren teruggekomen uit hun zeemansgraf en waanzinnige medici vormden een horrorgalerij.

Het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp organiseerde de Halloween griezeltocht dit jaar voor de derde keer. Zeker 150 vrijwilligers (foto linksonder) hebben zich ingezet voor het evenement. Voor de kleintjes was er een korte sprookjestocht, wie meer durfde kon zich de stuipen op het lijf laten jagen tijdens een lange route die rond de kinderboerderij voerde. Eindpunt van beide tochten was Brasserie Park, waar jong en oud bij kon komen van de ervaringen met een disco en een drankje.

Zaterdagavond konden kinderen op 'snoepjesjacht' in de Vogelwijk (foto rechtsboven). Al een aantal jaren zijn in deze wijk veel huizen rond Halloween prachtig en spannend versierd. Waar een kaars of pompoen voor de deur stond, mochten kinderen aanbellen en om snoep vragen. Dankzij sponsoring van ijscafé Danice – die met een enge ijswagen in de wijk stond -, tuincentrum Ranzijn, Albert Heijn Santhorst en de gemeente Leiderdorp kon het feestje ook dit jaar weer flink groot aangepakt worden.

Het spookhuis aan de Klerkenhof moest Leiderdorp dit jaar missen, vanwege de verhuizing van de organisatoren. Maar in de Vogelwijk is een voorzichtig begin gemaakt met een waardige vervanger: het Blood Café (foto rechtsonder) dat heel wat enthousiaste bezoekers trok.

Foto's: J.P. Kranenburg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding