Knutselen in Winkelhof

Kinderen n Op woensdagmiddag 25 oktober vindt weer de maandelijkse knutselactiviteit in Winkelhof plaats, georganiseerd door cliënten van Gading. Kinderen maken dit keer een sleutel- of sieradenhanger. Allereerst draaien ze haakjes in en houten plankje, waarna ze het plankje met stiften, stickers en ander materiaal gaan versieren. Het resultaat mogen ze natuurlijk meenemen.

Alle kinderen zijn welkom tussen 14.00 en 15.45 uur op het Hemaplein. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De kinderen worden bij het knutselen ondersteund door mensen met een beperking.


Met IVN-gidsen de polder in

excursie n Zondagmiddag 22 oktober organiseren IVN gidsen van 14.00 tot 15.30 uur een excursie naar de Munnikkenpolder in Leiderdorp om daar vogels te kijken. Naast de gebruikelijke vogels zijn er wellicht ook doortrekkers of wintergasten te zien.

Wie mee wil, moet rond 13.50 uur onderaan de brug over de A4 - even voorbij het gemeentehuis op de Willem-Alexanderlaan zijn. De excursie wordt deels fietsend gedaan, maar wie te voet is kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Na afloop wordt van 15.15 tot 15.45 uur nagepraat bij een kop thee of koffie (€1, -)

Het is altijd fris in de polder en vogels kijken betekent veel stilstaan, dus zorg voor extra dikke kleding. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.


Dienst van Woord, Beeld en Muziek

Scheppingskerk n Zondag 22 oktober om 17.00 uur is er in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 te Leiderdorp een dienst van Woord, Beeld en Muziek. Zoals de naam al zegt, spelen teksten, beelden en (live) muziek de hoofdrol in deze viering, waarin ds. Hester Smits zal voorgaan.

Het thema van de dienst is: Kind in Beeld en Bijbel. Klassieke schilderijen van kinderen in de Bijbel worden afgewisseld met moderne kunst en video's over kinderen in beeld. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze bijzondere viering, die mede wordt georganiseerd door de Taakgroep Eredienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp.