De kookstudio van Kook-planet in vol bedrijf. | Foto: PR
De kookstudio van Kook-planet in vol bedrijf. | Foto: PR Foto: PR

Vijftien jaar Kook-planet

n Jubileumviering van 17 tot en met 31 oktober

jubileum n Goede kwaliteit, service en gedegen advies: dat is waar Kook-planet voor staat, zowel bij de kookworkshops als bij alle producten die in de winkel worden verkocht. Ondernemer Lucien Houwer: "Het was vijftien jaar geleden hartstikke spannend of een winkel zoals Kook-planet zou aanslaan in een dorp als Leiderdorp. Gelukkig is gebleken dat dat absoluut het geval is, Leiderdorp draagt Kook-planet al jaren een warm hart toe."

Houwer opende in 2002 de deuren van zijn kookstudio en kookwinkel in winkelcentrum Santhorst. Voorzichtig begon de voormalig restaurantkok en leermeester met het geven van kookworkshops en de verkoop van hoogwaardige kookproducten. "Dankzij mijn ervaring in professionele keukens, weet ik goede spullen van rotzooi te onderscheiden en dat is handig, zowel bij de workshops die ik geef als bij de producten die ik verkoop."

Geworteld in Leiderdorp

Dat Leiderdorp wel degelijk zat te wachten op Kook-planet, bleek uit de snelle groei van het bedrijf. Na tweeënhalf jaar verhuisde Houwer de winkel en kookstudio naar een grotere locatie in de nieuw gebouwde Santhorsttoren waar het bedrijf tot op de dag van vandaag gevestigd is. Hier beschikt Houwer over voldoende ruimte voor de winkel én de kookstudio.

Inmiddels maakt Kook-planet als één van de langst gevestigde ondernemers deel uit van de gevestigde orde in winkelcentrum Santhorst. Kort na de verhuizing in 2005 won Kook-planet de Leiderdorpse Ondernemersprijs in de categorie Detailhandel: "Zo'n bevestiging dat je op het goede pad zit, is iets waar je als startende ondernemer natuurlijk supertrots op bent", aldus Houwer.

Pluim van Culy.nl

En nu zijn we vijftien jaar verder en biedt Kook-planet naast de winkel uitgebreide kookmogelijkheden: van party kookavonden voor besloten gezelschappen tot een reeks kookworkshops voor het uitbreiden van basisvaardigheden én thema kookavonden over wisselende onderwerpen. Altijd koken de deelnemers drie gangen waar ze onder het genot van een drankje ook samen van genieten.

Houwer vertelt: "Onze klanten komen uit Leiderdorp en uit de regio. Gelukkig groeit ons klantenbestand nog steeds. Onlangs werden we zelfs op de culinaire blogsite Culy.nl genoemd als een van de fijnste kookwinkels van Nederland. Een mooi compliment voor een winkel die al met koken bezig was toen dat nog helemaal niet zo hip was als nu!".

Goodiebags

Kook-planet viert het 15-jarig jubileum volop van 17 tot en met 31 oktober. Klanten ontvangen in die periode bij iedere aankoop 15 procent korting op ieder tweede product en een goodiebag bij besteding vanaf €50,- (zolang de voorraad strekt, alle rechten voorbehouden Kook-planet). Meer informatie is te vinden op www.kook-planet.nl