Feestelijke middag met Bahá'í-gemeenschap

jubileum n 'Tweehonderd jaar op weg naar wereldvrede.' Onder dit motto vieren de bahá'ís in Leiderdorp – en in duizenden steden, buurten en dorpen wereldwijd – zondag 22 oktober de geboortedag van Bahá'u'lláh, die volgens de bahá'ís de brenger is van de boodschap van God voor de tijd waarin wij leven. Alle inwoners van Leiderdorp zijn uitgenodigd voor de feestelijke middag, van 14.00 tot 17.00 uur in Huis ter Does aan de Klaprooskamp 1 (6e verdieping) in Leiderdorp.

Tijdens de middag wordt een doorlopend programma geboden met inspirerende teksten en muziek, de première van de film 'Light tot the World, en koffie en thee met lekkere hapjes. De toegang is gratig

jongste wereldgodsdienst

Het Bahá'í-geloof is de jongste wereldgodsdienst. Het geloof is in de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan in Iran. Het verkondigt de eenheid van God, de eenheid van religie en de eenheid van de mensheid.

Volgend de bahá'ì nadert de mensheid haar volwassenheid, de tijd waarin de gehele mensheid in vrede en eenheid zal leven.

"Wereldvrede wordt niet bereikt door vechten, oproer, stigmatiseren van bevolkingsgroepen en onderlinge twist; wel door het omvormen van ons innerlijk leven en onze omstandigheden. De bahá'í-gemeenschappen treden naar buiten om samen met anderen - mensen van alle achtergronden, etniciteiten, culturen, leeftijden, geloven en overtuigingen - dienstbaar te zijn en te leren. Zo wordt er een gezamenlijke visie op de toekomst en op het doel van het leven ontwikkeld. En dan kan er, met de leringen van Bahá'u'lláh, een samenleving worden opgebouwd die rechtvaardig, collectief en inclusief is, en die tegen de grote uitdagingen van deze tijd opgewassen is", aldus de Leiderdorpse bahá'ì-gemeenschap.

Alle belangstellenden kunnen zondagmiddag kennismaken met deze jonge wereldreligie, de leringen en de gemeenschap van Leiderdorp.