Cursusnieuws van de Volksuniversiteit Leiderdorp

Heelal in zakformaat

Nieuwe ontdekkingen en inzichten over het heelal volgen elkaar in rap tempo op. Wie bij wil blijven heeft er een hele kluif aan. Daarom biedt de LVU 4 colleges met als titel Heelal in Zakformaat. Intensief, inspirerend en verrassend. Op zaterdag, met lunch bij IJscafé Danice, omdat leren ook leuk mag zijn. College 1: Rondreis door het heelal. College 2: De relativiteitstheorie van Einstein. College 3: De oerknal en de kwantummechanica. College 4: Het heelal 'revisited'. Eerste college: za 28-10, 10.00-16.00. U kunt óók inschrijven op afzonderlijke colleges.

Frans discussiegroep voor gevorderden

Blijft u graag op de hoogte van de Franse actualiteit? En wilt u daarover op een ontspannen manier discussiëren en spelenderwijs uw woordenschat en culturele kennis uitbreiden? Dan is deze cursus van 9 avonden echt iets voor u. De onderwerpen komen uit recente artikelen van Franse kranten, tijdschriften en videofragmenten. Actueler kan het niet. Eerste keer: do 26-10, 19.00-20.30

Paper Art

Papier is een prachtig materiaal dat veel mogelijkheden biedt. Papierkunst is ontstaan in Japan en veel technieken vind je terug in de hedendaagse Paper Art. In de cursus leert u technieken, achtegronden, toepassingen en gaat u zelf aan het werk met papier, scalpel en snijmat. Eerste les: do 26-10, 20.00-21.30.

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin: Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m vr, 09.30-12.00).