MiH met Ensemble 1001 Nachten

muziek n Op zaterdag 7 oktober 2017 geeft het ensemble 1001 Nachten een concert in de Pyramide van Leythenrode.

Ensemble 1001 Nachten bestaat uit Ahmet Gür, viool, en Junya Nomura, cello. Het ensemble speelt bekende werken van o.a. Bach, Mozart, Dvorák en Fritz Kreisler. U bent van harte welkom op zaterdag 7 oktober om 14.45 uur, om tweemaal een half uur te komen luisteren naar het ensemble.

De entree is gratis. Consumptiebonnen voor koffie of een drankje zijn vooraf verkrijgbaar bij de receptie.


Lezingen Aukelien van Hoytema

lezingen n Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) heeft voor de komende maanden een gevarieerd cursusaanbod voor volwassenen zich dit najaar in muziek willen verdiepen.

Behalve cursussen waarin actief gemusiceerd wordt staan er jaarlijks een aantal lezingen over muziek en haar achtergronden op het programma van stichting MOL. De komende maanden zullen twee onderwerpen verzorgd worden door de musicologe Aukelien van Hoytema. Jarenlang was zij hoofd van de afdeling Culturele Programma's Radio, ook produceerde en presenteerde zij het radioprogramma Een goedemorgen met .. waarin de muzikale keuze van een bekende Nederlander ten gehore werd gebracht. Over dit werk en de meest bijzondere momenten daarin zal zij een lezing met muziekvoorbeelden verzorgen op dinsdag 10 oktober. In een tweede lezing, later in het jaar, spreekt zij over de relatie van de theoloog Luther en de muziek van Johan Sebastiaan Bach. Beide lezingen worden gegeven in SCC de Sterrentuin, van Diepeningenlaan 110C Leiderdorp van 19:30 – 21:00 uur. Aanmelden: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl. Meer info: 06-22320600 of info@muziekonderwijs-leiderdorp.nl.


Wim Lustig in Galerie Tijd voor Kunst

kunst n De nieuwe expositie toont werk van Wim Lustig uit Leiderdorp.

Na zijn opleiding Goud-en Zilversmid heeft hij ruim 30 jaar gewerkt in die branche. Na zijn werkzame periode heeft hij het schilderen opgepakt. Hij volgde lessen bij o.a. Ars Aemula, Atelier Henk Sentel en bij Robert Daalmeijer. In de expositie kunt u kennismaken met zijn veelzijdig talent: wonderschone stillevens, krachtige portretten en magisch realistisch werk. Op 13 oktober om 16.30 vindt de officiële opening plaats. Dichter -performer Jaap Montagne uit Leiden zal de opening verrichten door een gedicht voor te dragen. 1 oktober tot 23 februari 2018, maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur. Duinzigt Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 40 D. www.galerietijdvoorkunst.nl.