| Foto: J.P. Kranenburg
| Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto Dames 1 laat punten glippen

hockey n Dit weekend trad Alecto dames 1 op eigen veld aan tegen Tilburg dames 1. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten.

Alecto begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Tilburg maakte hier gebruik van en zette de Leiderdorpse dames onder hoge druk. Na twintig minuten had Tilburg een sterke aanval op links, waarbij Anne van Eijndhoven voor Alecto het spel redde door de bal van de achterlijn weg te vegen. Kort daarna kreeg Alecto een corner mee. Joëll Bense flatste de bal op Hanneke, die deze het doel intipte; 1-0 voor! Daarna volgde nóg een corner. Deze keer pushte Joëll de bal op Anne, die hem vervolgens snoeihard in het zijnet sleepte; de 2-0 stond op het scorebord. Dat was ook de ruststand. Ook de tweede helft was het Tilburg die als eerste actief werd. Hun aanval bracht hen een corner, die uitliep in een strafbal; de 2-1 was een feit. De Leiderdorpse aanvallers vochten terug, maar helaas zonder rendement. Dit alles leidde tot onrust en zo pakte Tilburg nog een corner. De 2-2 viel, en zij waren terug in de wedstrijd. Wat volgde was spel dat van het ene doel naar het andere vloog en grote kansen met zich mee bracht. Zeven minuten voor tijd scoorde Tilburg nog een goal, maar al snel antwoordde Alecto met de 3-3; weer een vlijmscherpe tip van Hanneke uit een corner. Helaas werd de chaos het de Leiderdorpse dames iets te veel, waardoor Tilburg het voor elkaar kreeg om in de laatste minuut hun 4e doelpunt te scoren. 3-4 was dus de uitslag waarmee Alecto het moest doen. Er zijn punten uit handen gegeven, terwijl dat echt niet nodig was. . De speelster van de week was Anne, met haar fenomenale sleep, redding van de lijn en haar verdere felle en bijna vlekkeloze spel!

Leython DC worstelt met vasthouden niveau

Volleybal n De volleybalsters van Leython DC 1 konden zaterdag net niet lang genoeg hun vorm vasthouden om opnieuw een overwinning bij te schrijven. De uitwedstrijd tegen Zaanstad eindigde in 3-2 voor de gastvrouwen.

Leython begon dramatisch slecht en verloor de eerste set met 25-11. "Het team was nog niet wakker, en startte eigenlijk pas echt in de tweede set", vertelt trainer-coach René Leeflang. In die tweede set was vooral de goede servicedruk van Leython bepalend. "Zaanstad had daar veel moeite mee en was gedwongen de ballen wat makkelijker over het net te spelen. Dat betekent dat aan onze kant de ballen beter verwerkt werden zodat spelverdeler Wendy Verwey, die prima stond te spelen, de aanvallers goed kon bedienen." De set ging met 12-25 naar de Leiderdorpsen. Leython hield het goede spel vast en pakte ook de derde set (18-25) waarbij invaller Tara Bruggeman een belangrijke bijdrage leverde. Maar in de vierde set ging het mis. De servicedruk viel weg wat Zaanstad de kans gaf om aan te vallen. Terwijl het spel aan de Leiderdorpse kant wat ging haperen, kreeg Zaanstad steeds meer zelfvertrouwen en pakte de set met 25-22.

Stijgkracht

In de beslissende vijfde set kwam Leython aardig mee met Zaanstad, maar de gastvrouwen zaten inmiddels zo goed in hun spel dat een overwinning voor de Leiderdorpse volleybalsters er niet in zat. De set ging met 15-10 naar Zaanstad. Leython DC staat nu na twee wedstrijden op plek 7 in de Tweede divisie C. Leeflang is ervan overtuigd dat het team nog gaat stijgen. "Als ik kijk naar wat we hebben aan kwaliteit en in aanmerking neem dat een aantal speelsters nog in vorm moet komen, zit er zeker meer in. We moeten nog stappen gaan maken."