Samer en Abijit vonden elkaar via BUUV.  | Foto: PR
Samer en Abijit vonden elkaar via BUUV. | Foto: PR Foto: PR

Maandelijkse inzameling voor de Leidse voedselbank op 3 oktober

inzameling n Het klinkt vreemd maar de Protestantse Gemeente Leiderdorp organiseert gewoon op 3 oktober de maandelijkse inzameling bij de Scheppingskerk (hoek Laan van Ouderzorg en van Poelgeestlaan).

Vanaf 9 uur tot half 5 staan vrijwilligers klaar op het plein van de kerk om houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen. Er is behoefte aan pakken met pasta's en rijst, bijpassende saus, flessen zonnebloemolie, blikken met soep, vis groente of bonen, pakken koffie, suiker, thee, broodbeleg of een zak met aardappels, Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.. En het mag ook meer van hetzelfde zijn. In de hal van de kerk staat een collectebusje waarin giften kunnen worden gedeponeerd. In september konden er 20 kratten gevuld worden en werd er € 175,- in het busje gedeponeerd. Van de opbrengst van september zijn blikjes vis en pakken spaghetti gekocht. Aan het eind van de dag worden alle kratten opgehaald door de medewerkers van de voedselbank. Wekelijks deelt de voedselbank in Leiden 400 pakketten met levensmiddelen uit. De voedselpakketten worden op dinsdag- en donderdagmiddag uitgedeeld volgens het supermarktconcept, de samenstelling van het pakket is elke week anders.


BUUV Leiden-Leiderdorp op weg naar 600 deelnemers

samen n Inwoners van Leiden en Leiderdorp vinden elkaar voor ontmoeting en hulp.

Inmiddels telt BUUV Leiden Leiderdorp bijna 600 deelnemers, 580 om precies te zijn. Het platform groeit gestaag en is na ruim een jaar een plek geworden waar inwoners elkaar vinden om elkaar te ontmoeten en iets voor elkaar te betekenen. De 580 deelnemers plaatsten samen 1.114 berichten op het prikbord van BUUV. In de berichten vragen mensen elkaar bijvoorbeeld om samen op pad te gaan, om te fietsen of om samen naar het museum te gaan. Maar ook wordt hulp gevraagd en geboden aan elkaar. Gezelschap en tuinhulp zijn daarbij favoriet. Van de berichten die zijn geplaatst is precies de helft een vraag, de ander helft is aanbod. Het leidde in totaal tot 595 matches. Samer en Abijit vonden elkaar zo via BUUV. Samer is Syrische vluchteling. Hij volgt Nederlandse lessen en heeft daarnaast tijd om zich voor anderen in te zetten. Hij zag op BUUV het bericht van Abijit, die hulp bij een verhuizing zocht. Dat werd een dag hard werken voor Samer, die met dozen sjouwde en spullen uitpakte. Aan het einde van de dag fietste hij echter met een voldaan gevoel naar huis en Abijit was hem dankbaar.