Daar fiets je niet meer mee weg... | Foto: Caecil van Harteveld
Daar fiets je niet meer mee weg... | Foto: Caecil van Harteveld Foto: PR

De R-net bus verdient een beter lot en Leiderdorp ook

Sinds kort rijdt in Leiderdorp een fraaie comfortabele R-net Bus en op de Engelendaal/Rietschans zijn mooie haltes daar voor geschikt gemaakt. Zolang deze bus blijft rijden op de ingekorte route: Leiden CS een rondje om de rotonde bij het Alrijne ziekenhuis en dan weer retour is de meerwaarde betrekkelijk. Temeer daar ook de bussen 56, 183 ,182 1 en 2 de verbinding met het Ziekenhuis vanuit Leiden verzorgen. Naar mijn mening verdient deze R-net bus een beter lot door bij het Alrijne Ziekenhuis door te rijden richting Schiphol met een aftakking bij Roelofarendsveen zoals de vroegere bus 365 reed. Het toekomstige nieuwe Toeristische groene Hart centrum aan de overkant van de rijksweg 4 kan dan net zoals bij Zoeterwoude ook een park/ride halte worden. De R-net bus komt dan aan bij de vertrekhal Schiphol en het busplatform van het Amsterdamse OV net waar de verbindingen met de binnenstad van Amsterdam zijn. De kwaliteit van het hoogwaardig openbaar vervoer wint het dan van de auto zowel op de Engelendaal als op de drukke rijksweg. De kosten van de gemeente Leiderdorp zijn dan beter besteed terwijl de bereikbaarheid van de Leidse regio ook gediend is met de doortrekken van de route van deze snelle bus en het aantal bus reizigers zal doen toenemen. Deze droom is op korte termijn al te realiseren wanneer de nieuwe dienstregeling in december ingaat. De voorzieningen zijn er. Nu de daden nog .

Cock Huigen

inwoner van Leiderdorp.

Wel of geen Burendag?

Moeilijk om een dag in het jaar te verkiezen als burendag als men elkaar het licht in de ogen misgunt en in hectische tijden van aanslagen. In de ene straat straatfeesten, vol van saamhorigheid en in een andere straat kent men elkaar niet eens. Als er ongenoegen ontstaat is de communicatie ver te zoeken, geen normale conversatie maar we willen ons recht halen desnoods via de rechter. De haast van mensen in het verkeer, het geweld op straat gevolgd door doden in het verkeer en slachtoffers door geweld. Zelfs het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats in mijn buurt zorgt voor ongenoegen, jaloezie en twijfels of het wel nodig is. Terwijl er daadwerkelijk voor de buren niets veranderde. Parkeren kon en kan nog steeds voor de deur. Het resulteerde niet in communicatie maar in 5 bezwaarschriften tegen de aanleg hiervan. Het is toch in en in triest dat we zover gezonken zijn, alle fatsoensnormen zijn overschreden en dit zijn dan je buren. Wel of geen Burendag! Dit zijn slechts een paar voorbeelden van onze hedendaagse maatschappij waarna ik me dus bewust werd van het fenomeen Burendag in deze context. Ik ga ervan uit dat in het overgrote deel van ons mooie Leiderdorp de buren beter met elkaar omgaan dan mijn buren met mij. Laten we met zijn allen weer eens aan elkaar denken, verdiep je weer in de medemens en bovenal het allerbelangrijkste: communiceer met elkaar. Dit jaar Burendag? Nee die laat ik aan mij voorbij gaan. Wel of geen burendag!

Een hele verdrietige eigenaar van een gehandicaptenparkeerplaats

Patricia van Zelm


Boom plet fiets

storm n Het zal je fiets maar zijn...

De storm die vorige week over Nederland trok veroorzaakte geen persoonlijke slachtoffers, maar wel schade, zoals hier bij de bushalte Vronkenlaan, waar een boom het voorwiel van een fiets die 'veilig' geparkeerd stond, plette.


GroenLinks bezoekt Leyhof

politiek n De Leyhof krijgt bezoek van een delegatie van GroenLinks.

Zaterdag 23 september houden gemeenteraadsleden en vrijwilligers van de partij er van 11.00 tot 13.00 uur een wijkactie. Startpunt van de gecombineerde opruimronde en huis-aan-huisbezoeken is bij supermarkt Hoogvliet.