Foto: Rob van Hilten
Foto: Rob van Hilten Foto: Rob van Hilten

Muzikaal hoogtepunt

Voor muziek moet je bij Agnes Luk zijn. Samen met vriendin Ricky verzorgt zij met veel plezier een maandelijkse muziekmiddag bij Pluspunt. Het publiek? Leiderdorpse ouderen.

De maandelijkse middagen worden door Agnes en Ricky ingedeeld op thema's waar vervolgens muziek bij gezocht wordt. Naast persoonlijke verhalen van de deelnemers wordt ook achtergrondinformatie gedeeld. "Soms zoeken we naar actualiteiten of onbekende componisten. Als extraatje krijgen deelnemers (vertaalde) teksten van de liederen . Het programma wordt afgewisseld door koor en instrumentale muziek. Ook worden de middagen aangekleed met door Agnes op thema gemaakte popjes indien dat mogelijk is.

"Ik streef er naar dat mensen met een lach op het gezicht naar huis gaan", aldus een enthousiaste Agnes. Dat zij zich honderd procent inzet voor haar groep, blijkt wel uit de 30 tot 40 trouwe bezoekers die af en toe ook zelf een verzoeknummer indienen. "Het is echt een warme, gezellige middag met een inmiddels hechte club deelnemers."

'Ik streef er naar dat mensen met een lach op het gezicht naar huis gaan'

Naast de muziekmiddagen helpt Agnes ook bij het uitzoeken van het zomerprogramma.

Wilt u ook iets betekenen voor Pluspunt? Bijvoorbeeld bij het oprichten van een concertgroep en theaterclub. Kijk dan op www.pluspuntleiderdorp.nl.