Afbeelding
Foto: PR

Sfeermakers in Leiderdorp

Tijdens de Vriendenfeesten in het eerste weekend van september staat de Houtkamp vol genietende en lachende mensen, waaronder Jan Suijkerbuijk, die van alles regelt rondom de organisatie.

Zo'n 20 jaar geleden nam Jan zijn intrek in een woning gelegen in het Oude Dorp en kwam hij via via terecht bij de stichting Vrienden van het Oude Dorp. In die jaren zijn er een heleboel evenementen in en voor Leiderdorp georganiseerd door de stichting, van kindervrijmarkt tot hand-en-spandiensten rondom de sinterklaasintocht.

Tijdens de kerst versieren zij de Kerstboom bij de dorpskerk. Ooit begonnen met een klein boompje, nu uitgegroeid tot een evenement in Charles Dickenssfeer met glühwijn, chocolademelk en geld voor een goed doel. "Prachtig om zoveel zingende mensen rondom de boom te zien."

'Fantastisch om jong en oud te zien genieten van onze activiteiten'

Hoewel het vaak hard werken is tijdens deze dagen haalt Jan zijn energie uit de mensen die op de evenementen afkomen. "Het is fantastisch om jong en oud te zien genieten van onze activiteiten."

De stichting was zo'n 30 jaar geleden een ondernemersvereniging. Nu worden de activiteiten georganiseerd door het bestuur, bestaande uit zes mensen, samen met heel veel vrijwilligers .

Wil jij je ook graag inzetten? Neem dan contact op via info@oudedorp.nl