Prijswinnaar Glenn Hardenberg bij aanvang van zijn derde ronde partij. | Foto: PR
Prijswinnaar Glenn Hardenberg bij aanvang van zijn derde ronde partij. | Foto: PR Foto: PR

Leiderdorpse dammers succesvol in Alphen

dammen n Op het jubileumtoernooi van de 90-jarige Alphense damclub, afgelopen zaterdag, hebben de spelers van de Leiderdorpse Damclub (LDC) een prachtig visitekaartje afgegeven. 'Een vrolijke dag!' stond op de door de Leiderdorpse dammers aan de jarige Alphense damclub aangeboden poster. En een vrolijke dag werd het vooral voor de LDC-ers!

In verschillende groepen met vier deelnemers van gelijke sterkte speelden Leiderdorpers Lindemans, Hardenberg, C. Zwanenburg en A. Zwanenburg in een enkelvoudig rondtoernooi om de groepswinst. Zowel Lindemans als Hardenberg schoot met twee winstpartijen prima uit de startblokken. Met een remise in de laatste ronde wisten zij met vijf punten uit drie partijen royaal de groepswinst te veroveren. Na twee remises sleepte A. Zwanenburg met een winstpartij in de laatste partij tegen de toenmalige koploper de met vier punten uit drie partijen de zwaarbevochten groepswinst uit het vuur. C. Zwanenburg kon met één punt na de eerste twee speelronden in zijn laatste partij de weg naar winst net niet vinden en eindigde met twee punten uit drie partijen op de derde plaats in de groep.
Al met al een goede start van het nieuwe seizoen voor de Leiderdorpse damclub die veel belooft voor het competitiedebuut in de tweede klasse.
Belangstellenden zijn bij de damclub vanaf 19.50 uur van harte welkom op maandagavond in recreatiezaal De Spriet van verzorgingstehuis Leythenrode aan de Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.


8e Christa's Ride op 10 september

fietsen n Aanstaande zondag (10 september), wordt om 10.00 uur het startschot gegeven voor de achtste Christa Mensert Memorial Ride. Deelnemers kunnen kiezen uit een familietocht van 25 kilometer en een toertocht van 75 kilometer. Beide routes voeren door het prachtige Groene Hart.

Start en finish zijn bij de ijs- en skeelerbaan aan de Boomgaardlaan in Leiderdorp. Inschrijven kan zondag ter plekke of via de website www.christamensertride.nl.

De Christa's Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan longvlieskanker.

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/christasride