Afbeelding
Foto: PR

HBOL bestaat 15 jaar

jubileum n Al vijftien jaar behartigt de Huurders Belangen Organisatie Leiderdorp (HBOL) de belangen van de huurders van Rijnhart Wonen in Leiderdorp. Dat wordt gevierd met een bijeenkomst voor al die huurders op zaterdag 16 september in buurthuis De Hoeksteen aan de Houtschans 10.

Toen de Algemene Woningbouwvereniging Leiderdorp in 2002 een stichting werd, moest er volgens de wet een belangenvereniging komen voor de huurders. De toenmalige nieuw te benoemen bestuursleden gingen persoonlijk bij de huurders langs, voor uitleg en ledenwerving. Dat werkte prima: de HBOL is toen met ongeveer 550 leden begonnen. In de loop der jaren zijn er vele leden, door verhuizing of anderszins, vertrokken, maar er zijn er ook weer evenzoveel bijgekomen.

HBOL heeft alle huurders van Rijnhart Wonen uitgenodigd voor een bijeenkomst op zaterdag 16 september in de Hoeksteen. Wie erbij wil zijn, wordt wel gevraagd zich aan te melden. Dit kan nog steeds op de website www.hbol.nl. De Woonbond zal ook aanwezig zijn om huurders te adviseren en vragen te beantwoorden. HBOL geeft deze bijeenkomst een feestelijk tintje en hoop niet alleen de huidige leden maar ook veel nieuwe leden te ontmoeten.


Inzameling voor Leidse voedselbank

scheppingskerk n Op dinsdag 5 september houdt de Protestantse Gemeente Leiderdorp de maandelijkse inzameling voor de Voedselbank Leiden e.o.

Vanaf 9 uur tot half 5 staan vrijwilligers klaar op het plein van de Scheppingskerk (hoek Laan van Ouderzorg en van Poelgeestlaan)om houdbare levensmiddelen in ontvangst te nemen. Er is grote behoefte aan pakken met pasta's en rijst, bijpassende saus; flessen olijf- of zonnebloemolie, blikken met soep, vis, groenten of bonen; pakken met koffie, suiker, thee, broodbeleg, een zak met aardappels; maar ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn welkom.

In augustus werden er 22 kratten gevuld. Bovendien werd er € 200,- in het geldbusje gedaan. In overleg met de voedselbank zijn hier pakken rijst voor gekocht.


Spannende tocht met de scootmobiel

De scootmobielclub van Pluspunt maakte vorige week woensdag een uitstapje naar Roelofarendsveen waar een palingrokerij werd aangedaan en massaal paling werd ingeslagen. Veertien stoere scootmobielrijders zijn op de terugweg bij een wegafzetting overgestoken met de pont. Voor sommigen best een spannend avontuur maar na afloop was iedereen trots en opgetogen. | Foto: PR