Rechts winkelmanager Doortje van Drie, links medewerkster Laura van Riel.
Rechts winkelmanager Doortje van Drie, links medewerkster Laura van Riel. Foto: PR

Training Mindful Leven

gezondheid n Fysiotherapeut Tanja Engberts en psycholoog Margriet Pronk geven in september en oktober een training Mindful Leven. De training is bedoeld voor mensen die beter willen omgaan met stress, zich minder zorgen willen maken en beter willen slapen.

Engberts en Pronk leren de cursisten effectieve vaardigheden te ontwikkelen om beter om te gaan met klachten uit hun dagelijks leven. Zoals zorgen over gezondheid of werk, onrust in het hoofd of spanningsklachten in het lichaam. Mindfulness helpt mensen meer ontspannen om te gaan met alles wat er op hun pad komt.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin verschillende technieken aan bod komen om bewuster te leven en de kwaliteit van het leven te ervaren. De trainingen zijn op de woensdagavonden 13, 20 en 27 september en 4 en 11 oktober van 20.00 tot 21.15 uur in de oefenzaal van Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk aan de Ommedijk 186 in Leiderdorp. De kosten voor de gehele training bedragen 100 euro. Aanmelden kan tot 11 september via e-mail info@pronkconsult.nl.


Mandala's tekenen

Workshop n Op vrijdagochtend 9 september van 10.00 tot 12.00 uur vindt een workshop 'Mandala tekenen' plaats in De Etalage van Gading.

De mandala heeft zijn oorsprong in het Tibetaans boeddhisme en betekent cirkel. Mandala's maken kan een helende werking hebben en een creatieve ontwikkeling voor jezelf betekenen. Het maken van een mandala kan rustgevend zijn en je helpen te groeien en je innerlijke kracht te vinden. Afhankelijk van de tekenaar kunnen verschillende figuren worden gebruikt. Er worden symbolen gebruikt zoals voorwerpen, dieren, natuurvormen, gebouwen, geometrische vormen en andere gedachtekronkels.

Karin Wesseling verzorgt deze workshop. De Etalage van Gading bevindt zich aan de buitengalerij van de Winkelhof, op Winkelhof nr 4. De kosten bedragen 10 euro, inclusief alle tekenmaterialen, koffie/thee en iets lekkers. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Sandra.weers@gemiva-svg.nl.


Etos Schouten Santhorst zit nu om de hoek

ondernemers n Al jaren is Etos Schouten gevestigd in het Leiderdorpse winkelcentrum De Santhorst. Altijd zat de zaak aan de kant van de Laan van Ouderzorg, maar sinds vandaag moeten klanten de hoek om. Vanochtend is aan de Van Diepeningenlaan 17-19 de nieuwe winkel geopend.

Speciaal ter gelegenheid van de opening trakteert de nieuwe Etos. Zo ontvangen klanten bij besteding van 5 euro een product van het Etos eigen merk, en bij 15 euro een big shopper. De openingsweek wordt afsloten met een leuk beautyevenement op zaterdag 2 september. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een visagist in de winkel. Klanten kunnen vrijblijvend advies inwinnen en zich ook gratis laten opmaken.

Klanten zullen blij verrast zijn met de nieuwe Etos Schouten. De winkel is ruim van opzet en heeft een modern interieur. "Het is de allernieuwste formule van Etos. Alles ziet er strak en fris uit", vertelt winkelmanager Doortje van Drie. Het

Rechts winkelmanager Doortje van Drie, links medewerkster Laura van Riel. | Foto: PR

assortiment is groot en gevarieerd, met keuze voor elke portemonnee. Klanten kunnen bij Etos ook volop inspiratie opdoen. Op de beauty- en geurenafdeling bijvoorbeeld hangen allerlei tips over nieuwe stijlen. "Als een klant iets wil testen, dan kan natuurlijk. Wij geven graag advies!"


20 jaar een eigen kapsalon

ondernemers n Het was vorige week vrijdag feest bij Hairstudio & Visagie Jeroen de Vink in Leiderdorp. Eigenaar Jeroen de Vink had die dag precies 20 jaar zijn eigen kapsalon. Vandaar dat de zaak aan de Laan van Berendrecht 31 versierd was met fraaie goudkleurige ballonnen in de vorm van een 2 en een 0.

De Vink zit al sinds zijn 16e in het vak en startte in 1997 met zijn eigen salon aan de Sieboldstraat in Leiden. Eind maart 2009 verhuisde hij naar Leiderdorp, waar hij een plek vond in het toen gloednieuwe Sterrentuin complex. Hij nam zijn klantenkring mee en heeft die inmiddels uitgebreid met heel veel nieuwe Leiderdorpse klanten. Op de foto De Vink en zijn moeder, die al jaren met veel plezier haar steentje bijdraagt in de kapperszaak.

Afbeelding