De Zijldijk ter hoogte van het fiets- en voetgangerspontje naar de Merenwijk. | Foto: C. v.d. Laan
De Zijldijk ter hoogte van het fiets- en voetgangerspontje naar de Merenwijk. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Aanpak Zijldijk uitgesteld naar 2018

project n De aanpassingen aan de Zijldijk om deze voor de komende decennia op veilig peil te brengen, zullen niet dit jaar starten, zoals de planning was, maar pas begin 2018. Dat heeft het hoogheemraadschap van Rijnland bekend gemaakt.

Door: Nico Kuyt

De Zijldijk aan de rand van de Boterhuispolder voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen. Hij lijdt aan verzakkingen, is te laag en te smal, waardoor de stabiliteit in het geding komt. Daarom hebben het hoogheemraadschap, de provincie en de gemeenten Leiderdorp en Teylingen samen een plan gemaakt om de dijk te verbeteren. Afgelopen mei zijn de definitieve ontwerpen gepresenteerd. Maar in tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de uitvoering van het project later starten dan oorspronkelijk was gepland. De gemeenten, provincie en hoogheemraadschap gaan gezamenlijk een aannemer selecteren en daardoor is de aanbestedingstermijn wat langer.

Het hoogheemraadschap verwacht dat de uitvoering in het eerste kwartaal van 2018 kan aanvangen. Met de aannemer wordt afgesproken dat rekening gehouden wordt met het vaarseizoen tijdens de werkzaamheden.

Zodra de aannemer is geselecteerd houdt het hoogheemraadschap een informatiebijeenkomst voor de omwonenden.