Het internationale toernooi was een mooie manier om weer in de wedstrijdmodus te komen. | Foto: PR
Het internationale toernooi was een mooie manier om weer in de wedstrijdmodus te komen. | Foto: PR Foto: Siebe Schuemie

Velocitas start seizoen met internationaal toernooi

korfbal n Velocitas is het seizoen traditiegetrouw begonnen met het eigen internationale Velocitastoernooi. Verdeeld over tien poules gingen korfbaverenigingen uit Nederland, Engeland, Schotland en Duitsland de strijd met elkaar aan om de begeerde Mercedes-Benz International Cup.

Op negen velden werden vele speelrondes afgewerkt tijdens deze 41ste editie van het gezellige en nog altijd groeiende toernooi. Ondanks de vele bezoekende verenigingen blijft de Mercedes-Benz International Cup in eigen huis. Na een middag inspanning wist Velocitas 1 winnaar van de hoogste senioren poule te worden. In de hoogste junioren poule ging Ondo A1 er met de hoofdprijs vandoor.

Het drukke speelschema maakte al snel plaats voor een gezonde trek. Nadat de prijsuitreiking voltrokken was, werd begonnen aan een barbecue die met meer dan vierhonderd eters erg populair was. De voedzame maaltijd bleek een paar uur later goed van pas te komen. Coverband Balderdash gaf een swingend optreden, waarmee het weekend door velen dansend afgesloten werd.


Inschrijving GlibberTreel open

hardlopen n De Leiden Road Runners Club organiseert op 8 oktober een nieuw evenement in Leiden: de GlibberTreel. Deelnemers ontdekken Leiden op een bijzondere wijze tijdens een uniek hardloopparcours van 6,5 km dwars door en langs de mooiste plekken van de binnenstad. Plezier is belangrijker dan een goede tijd. Start en finish zijn bij de Burcht en onderweg komen de lopers veel verrassingen tegen. Inschrijven kan via www.glibbertreel.nl en kost 6 euro per persoon. Er kunnen maximaal 500 deelnemers (16+) meedoen aan deze eerste Leidse GlibberTreel dus snel inschrijven is aan te raden.


Sportcentrum van Houdt wuift Jos van Varick uit

Afscheid n Jos van Varick is na 43 jaar gestopt als lerares bij het Sportcentrum van Houdt. Afgelopen zaterdag organiseerden eigenaren Marion en Roger van Houdt van de Leiderdorpse sportschool een drukbezochte afscheidsreceptie voor haar.

Van haar 30e tot haar 73e was Jos van Varick in dienst bij Sportcentrum van Houdt. Zo'n lange tijd les geven is echt uniek in de sportbranche.

Leerlingen, oud leerlingen, familie en collega's waren zaterdag massaal toegestroomd om Jos in het zonnetje te zetten. Namens de donderdagavondclub hield Jan Buijsse een warme en humoristische speech. Ook Roger blikte terug op alles wat Jos de afgelopen 43 jaar voor iedereen heeft betekend.

Judo, conditietraining, aerobics en fitness, Jos was van alle markten thuis. Daarnaast bood zij altijd een helpende hand bij de prestatieloop, sportweekenden, wintersportreizen, judo wedstrijden, etc. Maar ook voor administratieve werkzaamheden, diensten draaien bij de bar en receptie en zo nodig schoonmaken draaide ze haar hand niet om.

Jos werd overladen met cadeaus en alle 175 aanwezigen trakteerden haar op een welverdiend applaus. Ze zullen haar nog regelmatig zien in het sportcentrum. "Natuurlijk blijft Jos gezellig sporten bij ons zodat zij nog veel jaren in goede gezondheid van haar pensioen kan genieten", aldus Roger van Houdt.

Jos van Varick tussen Roger en Marion van Houdt. | Foto: PR