Afbeelding
Foto: PR

Ook de mini's smashen bij Leython DC

Volleybal n Met de start van het nieuwe schooljaar worden ook de trainingen bij volleybalvereniging Leython DC hervat. Voor de jongste spelers, de mini's worden de trainingen nog leuker door de introductie van smashbal. Een dynamische en explosieve variant op volleybal waarbij het draait om de smash.

Bij smashbal hangt het net lager zodat spronghoogte en timing geen beperkende factor zijn. Het spel is snel en beweeglijk en de spelers, twee of drie per team, hebben veel balcontacten. Voor elke leeftijd wordt het spel en de oefeningen aangepast. Kortom, een prachtige aanvulling op het reguliere minivolleybal.

Spike cursus

Niet alleen tijdens de minitrainingen zal regelmatig smashbal gespeeld worden, ook in de Spike (schoolsport/ kennismakings-)cursus komt smashbal dit jaar voor het eerst aan de orde. Deze cursus van tien lessen begint op woensdag 13 september, van 16.45 tot 18.00 uur in sporthal De Does in Leiderdorp.

Aanmelden kan via de sites van de gemeenten Leiden en Leiderdorp en natuurlijk via www.leythondc.nl. Op de Leyhtonsite is ook een filmpje van smashbal te vinden.


Christa's Ride heeft nieuwe inschrijfadressen

fietsen n Christa's Ride heeft naast het digitale voorinschrijving (www.christamensertride.nl/inschrijving) nu ook drie adressen waar ingeschreven kan worden. In Leiderdorp zijn dat Sport2000 en SportCity, respectievelijk in en boven winkelcentrum Winkelhof. Het derde adres is in Leiden, bij Fietsspeciaalzaak Bikelane aan de Middelweg 30. Daar is het mogelijk na inschrijving je fiets te laten checken tegen een gereduceerde tarief.

De Christa Mensert Memorial Ride is een fietstocht voor iedereen die gezond, sportief en gezellig een rondje wil doen om Leiderdorp (Familietocht van 25 km) of het Groene Hart (Sportieve tocht van 75 km).

Zondag 10 september

De Ride wordt gehouden dit jaar op zondag 10 september. De start- en finishlocatie is bij de IJs- en skeelerbaan Weteringpark (Boomgaardlaan 18) in Leiderdorp. De start van de 75 kilometer is om 10.00 uur, de start van de 25 kilometer is direct daarna. De tochten eindigen rond 15.30 uur met een klein feestje.

Deelnemers aan de Familietocht betalen €7,-, de kosten voor deelnemers aan de Sportieve tocht zijn €10,-. Extra donaties zijn van harte welkom. De gehele opbrengst van de Ride gaat naar het Instituut Asbestslachtoffers.

Kijk voor meer informatie op de website www.christasride.nl.


Vier dagen zwemmen

Zwemvierdaagse n Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september vindt in het binnenbad van sportcomplex de Zijl en het buitenbad van zwembad de Vliet (foto) voor de 42e keer de Leidse Zwemvierdaagse plaats. Jong en oud kunnen aan deze recreatief-sportieve activiteit deelnemen. Het is de bedoeling dat er gedurende vier avonden een afstand van 500 meter per avond wordt afgelegd. Het is niet nodig non-stop te zwemmen, het is toegestaan staand in het water aan de zijkant even uit te rusten. Wie de totale afstand van 2000 meter volbracht heeft, krijgt een medaille. De zwemvierdaagse wordt opgeluisterd met gezellige achtergrondmuziek.

Op de zwemavonden kan in beide zwembaden gestart worden tussen 19.00 en 20.15 uur. De kosten voor deelname zijn 6 euro voor vier avonden zwemmen. De voorverkoop is deze week gestart. Het is mogelijk om online tickets te bestellen via www.leidsezwemvierdaagse.nl, maar de stempelkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de recepties van de zwembaden.

De zwemvierdaagse wordt georganiseerd door de samenwerkende Leidse zwemverenigingen, LZ1886, de Leidse Watervrienden, de Zijl/LGB, en de Leidse Reddingsbrigade in samenwerking met het Sportbedrijf en de Eerste Leidsche EHBO brigade.