Afbeelding
Foto: PR

Benefietavond voor schoon water in Gambia

concert n De Leiderdorpse stichting Wellhalo organiseert maandag 16 oktober een unieke benefietavond in samenwerking met de Stadsgehoorzaal, Breestraat in Leiden.

Niemand minder dan internationale musicalster Pia Douwes ontvangt op deze bijzondere avond een groot aantal van haar muzikale vrienden voor een onvergetelijk concert. Stanley Burleson, Jeroen Phaff, Tony Neef, Marleen van der Loo, Naomi Adriaansz, Tim Welvaars, Bert van den Brink, Charllotte Karlsted en musicalgezelschap Otis uit Leiden. Pia and Friends worden begeleid door de voor deze avond samengestelde Wellhalo-band onder leiding van Bernd van den Bos. Muzikanten: Franc auf dem Brinke, Tim Brandsen, Erick Douwes en Anneli Verhees. De opbrengst van deze avond is voor Wellhalo en gaat direct naar Gambia.

Duurzame watervoorzieningen

De stichting Wellhalo werd in april 2014 opgericht met als doel schoon water te leveren aan een aantal dorpen in Gambia. Water is een primaire levensbehoefte en een eerste vereiste voor een gezond leven. Er is een groot tekort aan schoon water in Gambia. De traditionele waterputten met generator die in sommige dorpen al jarenlang gebruikt worden, lopen op olie en daar is meestal geen geld voor. Dus slibben ze dicht en vormen een bron van besmettelijke ziekten, doordat allerlei insecten, en met name de malariamug, hier hun eitjes leggen. Wellhalo bouwt duurzame watervoorzieningen op zonne-energie.

Pia Douwes ontvang maandag 16 oktober haar muzikale vrienden in de Stadsgehoorzaal. | Foto: PR

Deze zijn relatief duur, ongeveer 12.000 euro per stuk, maar het grote voordeel is dat ze duurzaam zijn.

Het bestuur van Wellhalo bestaat uit vier personen die zich geheel vrijwillig inzetten voor dit goede doel. In Gambia stuurt manager Hamat Jallow de werkzaamheden aan en zorgt voor het onderhoud. Op de website www.wellhalo.com is te zien wat Wellhalo tot nu toe heeft bereikt.

De benefietavond van 16 oktober begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar op https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/pia-douwes-and-friends en kosten €35 inclusief pauzedrankje en garderobe.