Afbeelding
Foto: PR

Meteorietendag in Naturalis

museum n Enkele weken geleden was het groot nieuws, de 6e meteoriet van Nederland was gevonden en onderzocht. Dit is een mooie aanleiding om meer te weten te komen over meteorieten! Daarom organiseert museum Naturalis in Leiden op zondag 13 augustus een speciale meteorietendag.

Tijdens de meteorietendag zijn er meerdere meteoriet-experts aanwezig: Leo Kriegsman van Naturalis Biodiversity Center, Niek de Kort en Sebastiaan de Vet van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde. Zij geven vanaf 11.00 uur flitscolleges waarbij bezoekers al hun vragen kunnen stellen. Daarnaast is er de onderzoekstafel 'Meteoriet of niet?' waar ze hun zelf meegebrachte stenen kunnen laten onderzoeken door medewerkers van Naturalis. Ook zijn er een aantal meteorieten uit de collectie van Naturalis van dichtbij te bekijken.

De meteorietendag is te bezoeken met een entreekaartje voor 'Op expeditie met Naturalis', het zomerprogramma van het museum.

Naturalis is gevestigd aan de Pesthuislaan 7 in Leiden. Meer informatie: www.naturalis.nl.

Bezoekers kunnen hun zelf meegebrachte stenen laten onderzoeken. | Foto: PR


Shantykoor in Leythenrode

muziek n Op donderdag 17 augustus treedt shantykoor Het Groene Hart op van 19.30 tot 21.15 uur in de Pyramide van Verpleeghuis Leythenrode.

Het Koudekerkse shantykoor is op 8 september 2005 opgericht. In de loop van de tijd heeft het koor zelfs twee CD's opgenomen, namelijk 'Voor Anker' en 'Als de morgen komt'. Het mannenkoor bestaat nu uit 46 leden: vijf accordeonisten, één bassist en 39 zangers.

Liefhebbers van zeemansliederen zijn van harte welkom op 17 augustus om te komen luisteren. Voor bewoners van Leythenrode is de entree gratis, bezoekers betalen € 3,50. Verpleeghuis Leythenrode ligt aan de Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.