Afbeelding
Foto: PR

Meedoen aan Triathlon om Eva te steunen

mantelzorg n Leiderdorper Hans Marck doet op zondag 13 augustus mee aan de Triathlon Leiderdorp om geld in te zamelen voor Eva, een regionale organisatie die mantelzorgers ondersteunt en adviseert. Eva wil het geld gebruiken om het boek 'Klein geluk voor de mantelzorger' te schenken aan zoveel mogelijk mantelzorgers.

Hans kwam vorig jaar in contact met Eva toen hij, samen met zijn vader en zijn twee zussen, mantelzorger was voor zijn moeder. Zij was dementerend en heeft in haar laatste levensmaanden ook nog een agressieve tumor in haar schouder gekregen waaraan zij uiteindelijk is overleden in november vorig jaar. Hij is blij met de steun die hij en zijn familie in deze moeilijke periode kregen van Eva. Samen met zijn vader heeft hij onder andere een aantal workshops gevolgd en op vrijdagochtenden bijeenkomsten bijgewoond met andere mantelzorgers die bij Eva ingeschreven staan. Ervaringen uitwisselen en in ieder geval ook heel sterk het gevoel krijgen dat je niet alleen staat met je ervaringen als mantelzorger waren voor hem heel belangrijk.

Nu zijn moeder is overleden, is de zorg verschoven naar zijn vader die door zijn medische verleden een fragiele gezondheid heeft. Zijn zussen en hij zijn eigenlijk gewoon verder gegaan als mantelzorgers. Boodschappen doen, meegaan naar het ziekenhuis en ook gewoon samen zijn met hem. Belangrijk voor hem en ook voor Hans en zijn zussen. Eva blijft hen hierbij ondersteunen.

Omdat hij andere mantelzorgers ook ondersteuning gunt en om mantelzorgen meer onder de aandacht te brengen, probeert hij in samenwerking met Sandra Cuvelier, mantelzorgadviseur bij Eva, zoveel mogelijk geld op te halen voor de organisatie, zodat die zoveel mogelijk boeken aan andere mantelzorgers kan schenken.

'Klein geluk voor mantelzorgers', geschreven door Maria Grijpma en Inge Jager, bestaat uit 'recepten' voor plezier en ontspanning voor mensen die zorgen voor een ander en daardoor niet zo gemakkelijk aan zichzelf toekomen. Het is als een kookboek, met zeven categorieën 'gerechten' die voorzien in een typische behoefte van mantelzorgers, zoals rust, ontspanning, steun en vrolijkheid.

Wie Hans wil sponsoren kan een bedrag storten op NL53ABNA0240124561 ten name van Actief Plus en onder vermelding van 'EVA 01'.

Hans en het resultaat van zijn actie zijn te volgen op de Facebookpagina Triathlon "Klein geluk voor de mantelzorger"