Pianoduo Martijn en Stefan Blaak.
Pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Foto:

Pianobroers Martijn en Stefan Blaak spelen op Hortus Festival

Muziek n Het Hortus Festival verwelkomt woensdagavond 26 juli in de Hortus Botanicus in Leiden Pianoduo Martijn en Stefan Blaak. De broers spelen in Kroonjuwelen van de quatre-mains de mooiste werken en arrangementen ooit voor vierhanden-piano geschreven. Op het programma staat onder andere de Fantasie in f van Schubert, één van de laatste stukken die hij schreef. Je voelt de warme, zomerse lucht in het Oostenrijkse berglandschap waar hij dit meesterwerk componeerde. La valse van Ravel was oorspronkelijk bedoeld als balletmuziek maar is ook als puur symfonisch zeer bekend geworden. De quatre-mains-versie voor piano is een choreografie op zich: de handen van Stefan en Martijn kruisen regelmatig en de mannen halen allerlei trucs uit om het complexe werk tot een goed einde te brengen.

Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo's van hun generatie. Hun repertoire, dat zich uitsrekt van van barok tot hedendaags, omvat niet alleen originele werken maar ook transcripties van orkeststukken.

Het concert begint om 20.00 uur. De Hortus Botanicus ligt aan het Rapenburg 73 in Leiden. Tickets & Info: www.hortusfestival.nl.