Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse ondernemers, ondersteund door de gemeente

Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071media plus. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

In deze aflevering vertelt Astrid over een nieuwe initiatief van Job Buddy: een creatieve en visuele sollicitatietraining.

Van werkzoeker                         naar werkvinder

Na de zomervakantie is het voor iedereen mogelijk om bij Job Buddy een creatieve en visuele sollicitatietraining te volgen. Deze training is uniek en tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stimulanszz, Area071, RudeboyMedia en ONEbutton. De training is geschikt voor werkzoekenden – die we vanaf nu werkvinders noemen. Zowel deelnemers die aan sollicitatietraining van Job Buddy hebben deelgenomen als overige werkvinders kunnen zich inschrijven.

Wat maakt deze training zo bijzonder? Deze vraag stellen we aan Peter Klaasse, fotograaf en trainer van ONEbutton.

"Tijdens het onderdeel dat wij verzorgen, gaan we aan de slag met smartphonefotografie. Je zou denken: wat heeft dat nou te maken met solliciteren? Dat zal ik uitleggen. Kijk maar eens naar een kop koffie, die ziet er van bovenaf heel anders uit dan vanaf de zijkant. Door middel van opdrachten die je krijgt, leer je hier bewust mee om te gaan en anders naar je omgeving te kijken. Je gaat foto's maken die je belemmerende én positieve factoren ten opzichte van je werk in beeld gaan brengen. Door middel van dit creatieve proces wordt je uitgedaagd om tot nieuwe inzichten te komen. Wij van ONEbutton zorgen ervoor dat je je creativiteit prikkelt en daardoor uit je comfortzone stapt."

Uit je comfortzone stappen, kan een eerste stap zijn naar een nieuwe baan.

Bij een leerproces kennen we drie zones: namelijk de comfortzone, stretchzone en stresszone. Deze drie zones geven aan waar onze krimp en waar onze groei ligt. In de comfortzone is alles bekend en lekker vertrouwd en veilig; hier valt niets meer te ontdekken en leer je niets. Je ziet dat veel mensen van nature en vaak onbewust zich in deze zone bevinden en lekker veilig blijven zitten.

Tijdens de training willen we de deelnemers uitlokken om door middel van nieuwe ervaringen in de stretchzone te komen. In deze zone bevindt zich alles wat je nog niet kent; daar is het nieuw. En nieuwe dingen zijn vaak spannend. Die spanning geeft vaak een ongemakkelijk gevoel en dit kan je juist verhinderen om op ontdekkingstocht uit te gaan. Mensen gaan ongemak meestal uit de weg. Dat is niet zo vreemd. Maar wanneer je met goede begeleiding de stretch juist aangaat, dus buiten je comfortzone stapt, ga je merken dat het al snel went en meevalt. In deze stretchzone leer je wel; hier ligt je groei.

Maar net als met alles: er zijn grenzen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je vanuit het niets in één keer iets extreem spannends doet, dat dit leidt tot stress. Stress kan ervoor zorgen dat je het nooit meer doet. Een beetje stress kan zinvol zijn, teveel werkt negatief. Het gaat om de balans.

Kortom: in je comfortzone blijven geeft krimp, stretchen leidt tot groei en stress kan zinvol zijn, maar met mate.

De stretchzone gaan we ook prikkelen als we tijdens de training de deelnemers gaan filmen tijdens een sollicitatiegesprek. Rudo Slappendel, eigenaar van RudeboyMedia en bekend als presentator bij Radio West en UnityTV, gaat voor deze opnames zorgen. Het gesprek wordt gevoerd met mensen die ervaring hebben met het selecteren van sollicitanten. Door de opnames later terug te kijken kun je veel leren over jezelf: hoe kom jij over op de ander, wat zegt je lichaamshouding en spreek je duidelijk?

We gaan met deze training de diepte in, we gaan stretchen en de werkvinders zoveel mogelijk leren zodat ze in staat zijn een succesvolle werkvinder te zijn.

De trainingsdagen zijn op 14, 21 en 28 september en 5 en 12 oktober van 13.00 tot 17.00 uur bij Area071 in Leiderdorp. De kosten zijn slechts € 125,- per persoon. Ook werkvinders van buiten Leiderdorp zijn van harte welkom.

Wees er snel bij want er is veel animo voor deze vierdaagse unieke training.

Voor meer informatie: Astrid Selier 06-51655242


plek voor logo's


artikel