Afbeelding
Foto: PR

Kunst in Leythenrode

schilderijen n Tot en met 31 augustus exposeert Diane van Bohemen-de Gijs met haar schilderijen in de hal van Verpleeghuis Leythenrode.

Op elfjarige leeftijd maakte zij al haar eerste olieverf schilderijtje: "Vooral mensen vind ik leuk om te schilderen. De uitdrukking in de ogen, de uitstraling, jong en oud, het unieke in ieder mens, vind ik heel boeiend. Ieder gezicht vertelt zijn eigen verhaal. Ik maakte de schilderijen met olieverf, waardoor ik de tijd had om lang in een schilderij te werken. Ik wilde het realistisch op het doek krijgen en liefst ook perfectionistisch, elk rimpeltje wilde ik erop. Vaak had ik ook een boodschap die ik over wilde brengen in het beeld wat ik schilderde. Olieverf vind ik nog steeds een heel fijn materiaal om schilderen."

Diane houdt ervan om te experimenteren: "Momenteel probeer ik verschillende materialen uit en ben ik ook dieren gaan schilderen. Elk schilderij is een nieuwe uitdaging en ik kan blijven groeien." Naast het zelf schilderen, geeft Diane teken- en schilderles in Voorschoten bij de VOV ( Vereniging Ouderenbelang Voorschoten).

De expositie is dagelijks te bekijken tussen 10.00 en 20.00 uur in de centrale hal van Verpleeghuis Leythenrode aan de Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.

Geïnteresseerden die willen exposeren in Verpleeghuis Leythenrode kunnen contact opnemen met het Uitbureau via tel. (071) 581 7917.


36e Werfpop

muziek n Aanstaande zondag, 16 juli, is er de 36e editie van Werfpop in het Leidse Hout.

Op dit gratis festival zijn optredens van Apocalyptica (instrumentale-metalband uit Finland), Prong (industrial, thrash, metal en hardcore punk), DOOL (rauwe rockmelodieën uit Rotterdam), Death Alley (proto-metal), Sue The Night (songs die onder je huid kruipen van de huisband van dit seizoen bij DWDD), Fifty Foot Combo (vintage monstrophonic fuzz) en Dubioza Kolektiv (ska, punk, reggae, electronica en veel energie)

Wie zich even wil onttrekken aan de op het grote veld geproduceerde megawatts, maakt een uitstapje naar het Theehuis. Daar kun je rustig een babbeltje maken bij live-muziek met een aangename geluidssterkte. Dit jaar treden op hier op: De Bluesfabriek van Art Bausch (rythm 'n blues), Wouter Kiers & Friends (jazz, swing en calypso), 2 Unplugged, Theo Nijssen en Erik ter Braak (akoestische popsongs).

Werfpop begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur.