Jos Nijhof draagt een gedicht voor, passend bij een van de beelden in de Heemtuin, terwijl de toehoorders aandachtig luisteren. | Foto: PR
Jos Nijhof draagt een gedicht voor, passend bij een van de beelden in de Heemtuin, terwijl de toehoorders aandachtig luisteren. | Foto: PR Foto: PR

Passend gedicht bij ieder beeld

poëzie n Bijna veertig poëzieliefhebbers genoten op woensdag 5 juli van een bijzondere zomeravond in de Leiderdorpse heemtuin. Neerlandicus Jos Nijhof nam ze mee op een wandeling langs de beelden die nu tentoongesteld zijn.

Bij ieder beeld droeg hij een gedicht voor van Nederlandse en Vlaamse dichters, op basis van zijn associaties bij de beelden. Woord en beeld prikkelden op hun beurt de fantasie van de aanwezige toeschouwers en toehoorders.

Ook waren enkele kunstenaars aanwezig die samen met projectleider Aris de Bakker een toelichting gaven op de kunstwerken en hun relatie met het thema 'grenzeloos' van de tentoonstelling.

De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker. De combinatie van de volop bloeiende Heemtuin met de kunstwerken en de poëzie maakte de mooie zomeravond heel geslaagd.