Afbeelding
Foto: PR

Judo lerares Mila met prijswinnaars Tim, Maarten, Anne, Tom en Emirhan. | Foto: PR

Jonge judoka's meten krachten

judo n Op zaterdag 24 juni vonden bij het Leiderdorpse Sportcentrum Van Houdt de clubkampioenschappen judo voor de jeugd plaats. Het was een gezellig, sportief en leerzaam toernooi. De prijswinnaars zijn: Diego Lopez (6 jaar poule 1), Julius Schoute (6 jaar poule 2), Alan Gil Fourze (7 jaar poule 1), Ben Kuyper (7 jaar Poule 2), David Klintian (7 jaar poule 3), Zoey de Ahna (7 jaar poule 4), Dajo Vetter (7 jaar poule 5), Tim Harbrecht (8 en 9 jaar poule 1), Moa de Boer (8 en 9 jaar poule 2), Mathis De Rieu (8 en 9 jaar poule 3), Victor Sanders (8 en 9 jaar poule 4), Jasper Pieterse (8 en 9 jaar poule 5), Indira Windhorst (10 jaar en ouder poule 1: girls only), Daan Barendse (10 jaar en ouder poule 2), Noor Westerbeek (10 jaar en ouder poule 3) en Tim Onderwater (10 jaar en ouder poule 4).


Inschrijven voor Christa's Ride

fietsen n Voor de achtste keer vindt op zondag 10 september in Leiderdorp de Christa Mensert Memorial Ride plaats. Zoals altijd kan gekozen worden tussen een familietocht van 25 kilometer en een toertocht van 75 kilometer. Inschrijven kan nu al via de website www.christamensertride.nl. Daar is ook alle informatie te vinden.

Die website is helemaal vernieuwd en er zijn dit jaar nog meer vernieuwingen, vertelt Paco Busteros León, de initiatiefnemer voor Ride. "De afgelopen jaren was het start- en finishpunt bij zwembad De Does, maar dat is nu verplaatst naar de ijsbaan aan de Boomgaardlaan. Daar is meer ruimte, wat nodig is omdat het aantal deelnemers steeds verder groeit." Ook nieuw is dat andere jaren enige tijd zat tussen de start van beide afstanden terwijl nu de 75 en de 25 kilometer pal na elkaar 'weggeschoten' worden. "Dat maakt het allemaal wat compacter en beter te overzien.".

Wat wel hetzelfde blijft, is dat de opbrengst van Christa's Ride bestemd is voor het Instituut Asbestslachtoffers, dat zich inzet voor mesothelioompatiënten.