De teams van huisartsen en specialisten poseren collegiaal samen in hun hockeyoutfit. | Foto: PR Foto: PR

Sportief duel tussen huisartsen en specialisten

Alrijne n Nadat eerder die week het huisartsensymposium had plaatsgevonden in het Alrijne Ziekenhuis troffen de huisartsen en specialisten van Alrijne elkaar op donderdag 22 juni tijdens de jaarlijkse hockeywedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd. De sportieve wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de specialisten.

Gesponsord door ABNAmro werd op de velden van LOHC gestreden om de eer. Getrainde en ongetrainde artsen in gelegenheidsteams moesten de eerste helft weer even wennen zodat het wat langer duurde voordat het eerste doelpunt viel, een veldgoal voor de Alrijne specialisten na fraai teamspel.
Voor de rust scoorden de huisartsen de gelijkmaker, een wat gelukkig doelpunt via de hak van een specialistenvoet. De uitstekende spelende keeper, een aan de tweede lijn uitgeleende huisarts, was kansloos.
Dankzij de verkoeling door de flinke onweersbuien tevoren, konden de partijen tot het einde toe flink bleven strijden om de 1 - 1 stand om te toveren tot winst. Dat lukte uiteindelijk de specialisten die tien minuten voor het einde via een strafpush de strijd in hun voordeel wisten te beslechten.

Na de wedstrijd werd er onder het genot van een Thais buffet nog gezellig nagepraat.