De Frits Landesbergen Big Band met daar rechtsboven de klokken van het carillon van het Leidse stadhuis. | Foto's: PR
De Frits Landesbergen Big Band met daar rechtsboven de klokken van het carillon van het Leidse stadhuis. | Foto's: PR Foto: PR

Frits Landesbergen en 15.000 kilo brons

concert n Dinsdag 20 juni neemt de Frits Landesbergen Big Band het muzikaal op tegen de gewichtige klokken van het Leidse stadhuiscarillon. Op initiatief van de Stichting Leids Carillon Genootschap zal beiaardier Levina Pors samen met de band een swingend concert verzorgen op het Stadhuisplein.

Het is voor het eerst dat deze bijzondere combinatie in Leiden wordt uitgeprobeerd. Naast het samenspel zullen de band en het carillon ook nog afzonderlijk te horen zijn.

Gespeeld worden arrangementen voor Bigband en carillon, behorende tot de jazzstandards. Die muziek is veelal gecomponeerd in de eerste decennia van de vorige eeuw. Een aantal nummers is afkomstig uit musicals van George Gershwin en Sholom Secunda die later vooral bekend zijn geworden door de performances van bekende artiesten als The Andrews Sisters, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Maar ook de jaren vijftig en zestig zijn vertegenwoordigd met 'Volare' (Eurovisiesongfestival 1958) en 'The girl from Ipanema' (1962).

Het concert begint om 17.30 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Programma's worden ter plekke uitgereikt. Via monitoren kunnen de verrichtingen van de beiaardier op het plein worden gevolgd.

Afbeelding