Historische schepen zijn zaterdag 17 juni welkom  in Woubrugge. | Foto: PR
Historische schepen zijn zaterdag 17 juni welkom in Woubrugge. | Foto: PR Foto: PR

Varend Erfgoed komt langs in Woubrugge

schepen n Zaterdag 17 juni is het feest in Kaag en Braassem. Niet alleen wordt de jaarlijkse Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge gehouden, maar ook is er om 15.00 uur een varende Vlootschouw te bewonderen vanaf de kades langs de Woudwetering in Woubrugge.

Het Varend Erfgoed is van Veere in Zeeland in een zogenoemde aanbrengtocht op weg naar Sail Den Helder 2017. Op deze zaterdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur varen zeventien historische schepen door Woubrugge richting de Veerstraat in Oude Wetering. Daar krijgen ze rond 17.00 uur een feestelijk ontvangst en worden ze welkom geheten door burgemeester Marina van der Velde–Menting van Kaag en Braassem.

Belangstellenden zijn van harte welkom langs de kade, maar ook om met hun boot, sloep of ander vaartuig aan te sluiten bij de Vlootschouw en het mooie Varend Erfgoed te begeleiden naar Oude Wetering. Aanmelden voor de vlootschouw is niet nodig. Eigenaren van oude sleepboten mogen ook langs de kades in Woubrugge komen liggen. Daarvoor is het wel nodig om vooraf aan te melden via www.waterrecreatiedag.nl/sleepboten/.

De schepen zetten hun tocht zondag 18 juni voort naar Haarlem.