Afbeelding
Foto:

Rundergehakt Pestel bekroond met een 10

zakelijk n Het rundergehakt van Keurslager Albert Pestel te Leiderdorp is door een onafhankelijk inspectiebureau onaangekondigd gekeurd. De onderdelen kwaliteit, versheid en hygiëne zijn beoordeeld als uitstekend.

Het gehakt van Keurslager Albert Pestel werd op een onaangekondigd moment gekeurd door het onafhankelijke inspectiebureau MicroCare. Dit bureau onderzocht het gehakt op kwaliteit, versheid en hygiëne en beoordeelde dat met het cijfer 10. Keurslager Pestel is bijzonder tevreden met deze beoordeling: "Gehakt is één van de meest populaire vleesproducten in Nederland. Ik ben trots dat mijn gehakt zo goed is beoordeeld."

Continu verbeteren

De bacteriologische productkeuring werd uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Keurslagers. De keuring is bedoeld om de Keurslagers continu alert te houden op de kwaliteit van de vleessoorten. Deze jaarlijkse keuring dient als controlemoment en als kans om eventuele verbeteringen in het bedrijf aan te pakken. Op die manier blijft het kwaliteitsniveau van alle 480 bij de Vereniging van Keurslagers aangesloten slagers gehandhaafd.

Keurslager Albert Pestel is gevestigd in de verspassage op winkelcentrum Winkelhof.


Workshop fotografie voor jongeren

dwars n Fotografen Minou Spits en Susanne van Vliet geven dinsdagavond 27 juni van 19.00 tot 22.00 uur een workshop fotografie voor jongeren in het Leiderdorpse jongerencentrum Dwars.

Minou en Susanne zijn professionele fotografen met een passie en een missie: ze willen zoveel mogelijk mensen van de auto-stand afhalen. Daarmee bedoelen ze dat ze mensen willen stimuleren meer met hun camera te doen dan alleen kiekjes maken in de volautomatische stand. Ze noemen hun workshop dan ook 'Van A naar M', waarin de A staat voor Automatic en de M voor Manuel oftewel handmatig. De deelnemers leren de basis van de fotografie en hoe hun foto's er professioneler kunnen uitzien zodat ze zelfverzekerd met hun camera op pad kunnen gaan.

Wie mee wil doen, moet zijn of haar eigen camera meenemen. Die moet wel een M-stand hebben. De workshop start met theorie, aansluitend gaat de groep naar buiten om het geleerde in de praktijk te brengen. Aan de orde komen: sluitertijd gebruiken, diafragma instellen, iso gebruiken, witbalans gebruiken en belichting.

De workshop vindt plaats in Jongerencentrum Dwars aan de Bloemerd 1c in Leiderdorp.

Mail voor meer informatie naar info@scwleiderdorp.nl of kijk op dwarsleiderdorp.nl.