Anne van Eijndhoven in de aanval.
Anne van Eijndhoven in de aanval. Foto: Johan Kranenburg

Alecto stoomt door richting overgangsklasse

hockey n De vrouwen van Alecto staan er goed voor in de strijd om een plekje in de overgangsklasse. De Leiderdorpse hockeysters wonnen zondag op eigen veld de eerste wedstrijd in de finale ronde van de play-offs tegen Schaerweijde.

Alecto eindigde als tweede in de eerste klasse, Schaerweijde als tiende in de overgangsklasse. In de eerste helft van de wedstrijd had de jonge Leiderdorpse ploeg het moeilijk tegen de ervaren tegenstander. De 0-1 ruststand getuigt daarvan. Na de pauze pakte Alecto het beter aan, wat resulteerde in de gelijkmaker in de zesde minuut.

Zeven minuten voor tijd verdween de bal voor de tweede keer in het doel van Schaerweijde. Alecto leek de overwinning al op zak te hebben, maar twee minuten voor het eindsignaal konden de gasten dankzij een verdedigingsfout gelijk maken (2-2). Wat betekende dat er shoot-outs volgden.

De eerste serie van tweemaal vijf shoot-outs eindigde in 3-3. In de daarop volgende sudden death shoot-outs pakte Karlijn Koster de kans toen de speelster van Scaerweijde de derde shoot-out miste waardoor Alecto met 6-5 won.

Komende zaterdag reist Alecto af naar Zeist voor de tweede wedstrijd tegen Schaerweijde. Wint Alecto opnieuw, dan is de promotie naar de overgangsklasse een feit. Zo niet, dan moet een derde wedstrijd, zondag in Leiderdorp, de beslissing brengen.


Goud op brug voor Diede Rozeboom

turnen n Tijdens de Bondskampioenschappen Turnen Heren voor de 1e divisie, op 10 en 11 juni in Waalwijk, heeft Leiderdorper Diede Rozeboom (15) het goud op de brug weten te bemachtigen en is daarmee Nationaal Kampioen en toestelspecialist brug.

Na de wat teleurstellende vierde plaats in de meerkamp op zaterdag, turnde Diede tijdens de toestelfinales op zondag een aantal zeer strakke oefeningen. Op rek en ringen pakte hij twee zilveren medailles. Naast de podiumplekken bereikte hij op voltige ondanks een val toch nog een nette vierde en op sprong de vijfde plaats.

Diede traint bij Pax Haarlemmermeer en combineert zijn intensieve training daar met 4 VWO aan het Leonardo College Leiden, waar de focus intussen ligt op de komende toetsweek.

Het turnseizoen wordt afgesloten met de deelname aan de Ahoy-Cup tijdens het Fantastic Gymnastics evenement in Rotterdam op 17 juni, waarvoor Diede zich het afgelopen weekend kwalificeerde.


Tamarco jeugd zoekt meer jeugd

workshopdag n Isa, Jitske, Pauline en Kimberley , vier jonge muzikanten van Tamarco, zien graag meer jeugd bij de Leiderdorpse marchingband. Daarom organiseren zij op zaterdag 24 juni een gratis workshopdag om de jeugd uit Leiderdorp en omstreken kennis te laten maken met de hobby waar zij zelf zo enthousiast over zijn: spelen in een marchingband.

Isa, Jitske, Pauline en Kimberley: "Samen muziek maken is echt leuk en het geeft een kick dat je daarmee het publiek entertaint. We zijn met elkaar een hechte vriendengroep geworden. Wij merken dat veel mensen van onze leeftijd geen idee hebben wat een marchingband is en hoe leuk het is om hier aan mee te doen. Dat willen we met de workshopdag veranderen."

De workshopdag start om 11.00 uur in het clubgebouw van Tamarco aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. In kleine groepjes kunnen de deelnemers diverse workshops langs gaan. Ze krijgen dan uitleg over alle instrumenten en mogen die ook uitproberen. Er is een lunch met pannenkoeken. De dag wordt om 16.45 uur afgesloten met een 'herrieconcert' waarin Tamarcoleden en deelnemers samen spelen. Ouders, broertjes, zusjes en vrienden zijn hier welkom. Na afloop krijgt iedere deelnemer een goodiebag.

V.l.n.r. Pauline (16), Isa (10), Jitske (16), Kimberley (27). | Foto: PR