Tai chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. | Foto: PR
Tai chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. | Foto: PR Foto: PR

Tai chi bij de Volksuniversiteit

beweegkunst n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) heeft twee lessen tai chi op het programma staan, op de zaterdagochtenden 24 juni en 1 juli.

Tai chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Het is een vorm van mediteren door te bewegen. Een manier om spanningen te verlichten en om piekergedachten te stoppen. De beoefenaar maakt bewegingen die soepel in elkaar overgaan en leert daardoor zijn uw eigen lichaam kennen en beheersen. Door die grotere bewustwording wordt bovendien innerlijke kracht en mentale weerbaarheid ontwikkeld.

Voor wie nog nooit tai chi gedaan heeft, zijn de lessen bij uitstek geschikt om te ontdekken of deze bewegingskunst bevalt. Voor gevorderden is het een goed begin van het weekend. Deelnemers moeten soepel zittende kleding dragen. De lessen zijn van 10.30 tot 11.30 uur.

Voor meer informatie en inschrijving: kijk op www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, mail naar leiderdorp@volksuniversiteit.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU-bureau in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp (ma t/m do, 09.30-12.00 uur).