Songs2Sing en Young@Heart maakten de verwachtingen afgelopen weekend helemaal waar met hun muzikale vlucht om de wereld.
Songs2Sing en Young@Heart maakten de verwachtingen afgelopen weekend helemaal waar met hun muzikale vlucht om de wereld. Foto: Johan Kranenburg

Rond de wereld met Leiderdorpse popkoren

zomerconcert n In een zomers warme en goed gevulde Scheppingskerk namen popkoor Songs2Sing en senioren popkoor Young@Heart vrijdagavond 9 en zaterdagavond 10 juni het publiek mee op een muzikale vlucht om de wereld. Daarbij fungeerde dirigent Annemiek de Groot als piloot en de eigen liveband Music2Play als crew.

Het concert begon – zoals bij een echte vlucht – met de veiligheidsvoorschriften die gedemonstreerd en toegelicht werden waarna de take-off plaats vond. Als eerste continent werd Afrika aangedaan met het bekende nummer van TOTO, begeleid door mooi gesimuleerde regen en onweersbuien. Vervolgens werd koers gezet naar een variëteit van landen en plaatsen 'all over the world ', zoals Parijs, Londen, de V.S., Mexico, België, Berlijn, waarover de koren apart of gezamenlijk met groot enthousiasme zongen.

Young@Heart, het koor van 'tieners van toen', nam daarna de muzikale tour met een medley van 'Gouwe Ouwen' voor hun rekening waar de zaal helemaal in mee ging, om na de pauze weer terug naar huis te vliegen met het door Harrie Bannink geschreven en door Conny Stuart gezongen pareltje 'Wat voor weer zou het zijn in Den Haag ?'.

De reis werd hierna voortgezet met eerst een rondje U.S.A door Young@Heart. Daarna nam Songs2Sing het stokje over. Het koor liet horen waar het in de dertien jaar van zijn bestaan naar toe is gegroeid met een paar muzikale stop-overs als 'Walking in Memphis' van Lonestar, en opnieuw een bezoek aan New York met het prachtig gezongen 'Empire State of Mind' van Alicia Keys, een hoogtepunt in het programma!

'Home' van Dotan en het door beide koren gezongen 'Iedereen is van de Wereld' van Thé Lau (The Scene) vormden een mooie afsluiting van een sprankelend en origineel vorm gegeven concertreis, die door het enthousiaste publiek met een zeer verdiend applaus werd beloond.


Musical Summer Week

Theater n Komende zomervakantie organiseert de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei een Musical Summer Week voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Tijdens deze week, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus, staan toneelspelen, zingen en dansen centraal. Onder leiding van musicaldocent Norman van Huut wordt gewerkt aan hoogtepunten uit een vrolijke familiemusical. Op woensdagavond is een filmavondje waarbij gezamenlijk de filmversie van de musical bekeken wordt en op vrijdag wordt de week afgesloten met een presentatie aan familie en vrienden in het minitheater in gebouw De Sterrentuin.

Data: 14 tot en met 18 augustus

Locatie: theater Toverlei, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp

Meer informatie: www.toverlei.nl


Twaalfde excursie Munnikkenpolder

Natuur n Op zaterdag 28 mei 2016 werd de Munnikkenpolder officieel geopend. Vanaf dat moment besloten IVN gidsen een jaar lang excursies te organiseren in dit gebied. Een mooie manier om de ontwikkeling van de polder in het oog te houden, en samen met de Leiderdorpse inwoners te genieten van dit prachtige gebied. Maandagavond 19 juni is de twaalfde excursie, die het jaar rond maakt. Iedereen is welkom om mee te fietsen en wandelen.

Er wordt om 18.50 uur in de polder verzameld - onderaan de brug over de A4. De opgang naar de brug is even voorbij het Gemeentehuis op de Willem-Alexanderlaan. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Het plan is om van 21.00 -21.30 uur na te praten bij een kop thee of koffie (€1, -).

In de polder is het vaak kouder dan in het dorp dus zorg voor voldoende warme kleding. Een kijker, flora en/of vogelboek, iets om mee en op te schrijven en een paraplu zijn handig. Aanmelden hoeft niet. Meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.