Afbeelding
Foto: PR

Drie Alecto kampioenen

hockey n De Leiderdorpse hockeyclub Alecto kon de afgelopen tijd drie jeugdteams huldigen die kampioen in hun klasse zijn geworden:

Alecto MB2 (bovenste foto) kijkt terug op een mooi seizoen, waarin ze tweemaal zaalkampioen (MB12 & MB2) en éénmaal veldkampioen zijn geworden. Van de veertien wedstrijden eindigden er twaalf in een overwinning en twee in een gelijk spel. Ze zijn dus ongeslagen! Met dank aan de topverdediging en de inleenkeepers, Hannah, Merel en Sanne; ze hebben maar 6 doelpunten tegen gekregen (doelpuntensaldo +72!). Topscoorder is Sinne Steens met 24 doelpunten, gevolgd door Savannah van Dusseldorp (14 doelpunten), maar zij hadden natuurlijk nooit zoveel kunnen scoren zonder de prachtige assists en goede voorbereiding van het middenveld en de voorhoede.

De laatste zaterdag van mei is Alecto MB5 (middelste foto) in de laatste competitiewedstrijd kampioen geworden in de 5-de klasse. Ze hadden aan een gelijkspel genoeg, maar met een klinkende 8-0 overwinning ronden ze het seizoen in stijl af. Coach Bert Habraken (niet op de foto) kan trots zijn op zijn meiden. Op de foto (van links naar rechts) bovenste rij: Kika, Annebel, Elise, Julia, Femke, Nikita, Anne, Zoë en Berbel; onderste rij: Anne, Nienke, Fee, Lara en Eline.

Alecto jongens C2 (onderste foto) is kampioen geworden in de derde klasse. Het kampioensteam bestaat uit Maurits van den Akker, Joris Anker, Peter Cassaigne, Tom Florea, Floris Hollands, Jasper Holtkamp, Daan Jarigsma, Martijn van de Ketterij, Berend Lindner, Joost van der Meer, Olaf Meershoek, Daan Preymann, Floris Strijk, Daan Turkenburg, Stijn Vink en Quintijn Voskuilen. Ze worden getraind en gecoacht door Boyd van Poorten en Michiel Preymann.

Deur op kier voor RCL

Voetbal n Het ziet ernaar uit dat RCL toch nog een kans krijgt te promoveren naar de eerste klasse.

Door het wegvallen van Haaglandia is er een plek beschikbaar gekomen. Naast RCL is Nieuwenhoorn kandidaat.

Het duel tussen de twee wordt waarschijnlijk zaterdag gespeeld op neutraal terrein.

Afbeelding
Afbeelding