Kampioen Velocitas G1 kreeg de medailles uit handen van Dirk Kuyt (2e van rechts) zelf. Ali B. (geheel rechts) sloot de dag af. | Foto: PR
Kampioen Velocitas G1 kreeg de medailles uit handen van Dirk Kuyt (2e van rechts) zelf. Ali B. (geheel rechts) sloot de dag af. | Foto: PR Foto:

Velocitas G1 opnieuw Nederlands Kampioen

Korfbal n Het team van Velocitas voor mensen met een verstandelijke beperking is er op het NK in Katwijk in geslaagd om voor de tweede maal op rij Nederlands Kampioen te worden.

Dat gebeurde vorige week op de Kampioenendag op het terrein van Quick Boys, een evenement georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation. De Kampioenendag is een groot evenement met verschillende sporten, waar meer dan 700 sporters met een verstandelijke beperking aan mee doen.

Het team van Velocitas liet gelijk bij de eerste wedstrijd zien dat ze niet voor niets de kampioen van Nederland zijn. Tegen Devinco uit Deventer werd met 5 – 2 gewonnen. Sporting Trigon bleek een stuk lastiger te zijn. Na een spannende pot trok Velocitas met 3 – 2 aan het langste eind. Toen ook Tempo uit Alphen aan den Rijn met 4 – 2 werd verslagen, wisten de Leiderdorpers dat een fantastische prestatie mogelijk was.

In de laatste wedstrijd, waarin een gelijkspel voldoende was om de titel opnieuw binnen te halen, trof Velocitas G1 het sterke DVO uit Bennekom. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten werden legio kansen gemist. Pas in de allerlaatste seconden maakte Velocitas de welverdiende gelijkmaker, en daarmee wisten de Leiderdorpers de nationale titel te prolongeren.

Met het tweede kampioenschap op rij hebben de spelers van Velocitas G1 een unieke prestatie neergezet. De vreugde was dan ook groot toen Dirk Kuyt in eigen persoon de medailles uitreikte aan de trotse spelers. Dat Ali B. de dag afsloot met een optreden was een welverdiende beloning voor de kampioenen van Velocitas.


Drie kampioenen bij LTC de Munnik

tennis n In de voorjaarscompetitie zijn drie teams van tennisvereniging LTC De Munnik kampioen geworden:

Team Groen De Munnik 2

v.l.n.r. Axel van Hemert, Ysanne Maertens, Silas ten Berge, Flavia Honer en Reza vd Fits.

Team meisjes 11 t/m 17 De Munnik 1

v.l.n.r. Julia Scheers, Lisette Emeis, Sanne vd Brande, Lieke Wolfert en Silvie van Leeuwen.

Team jongens 11 t/m 17 De Munnik 2

v.l.n.r. Maxim Ancher, Philip Ancher, Jan van 't Land en Lucca vd Voort (niet op foto Maarten van Velthoven).


Gratis kennismakingsles bridge

bridge n De Leiderdorpse Bridgeslub organiseert op zaterdagmiddag 17 juni een gratis les waarin geïnteresseerden kennis kunnen maken met bridge.

Er bestaan heel wat vooroordelen over het kaartspel bridge. Zo hoor je vaak: 'het is een moeilijk spel' en 'het is een elitaire sport'. Deze vooroordelen kloppen niet. Ervaar zaterdag zelf hoe leuk het spel bridge is.

Op eenvoudige wijze worden de eerste beginselen van dit boeiende kaartspel uitgelegd. Onder begeleiding van Pieter van der Klein, bridgedocent, wordt er meteen ook gespeeld. Voor wie na deze kennismaking meer wil, bestaat de mogelijkheid om in september de bridgecursus te gaan volgen. Meer informatie hierover is te vinden op www.pietervanderklein.nl.

Kom vrijblijvend binnen lopen aanstaande zaterdag aan de Bernhardstraat 3 te Leiderdorp. Aan de bar zijn tegen redelijke prijzen drankjes te verkrijgen. Meer informatie is te vinden op de website van de Leiderdorpse Bridgeclub: www.lbc-bridge.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding