Vrijwilligers gezocht

PLUSPUNT n Deze rubriek is samengesteld door Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening. Voor algemene vragen op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Pluspunt, tel. (071) 5413536, tussen 9.00 en 12.00 uur of via info@pluspuntleiderdorp.nl.

Pluspunt zoekt vrijwilligers voor de Boodschappendienst. De vrijwilligers doen, veelal samen met de cliënt, de wekelijkse boodschappen. Het betreft mensen die niet in staat zijn om dit zelfstandig te doen. U wordt als vrijwilliger gekoppeld aan één cliënt (meerdere cliënten kan natuurlijk wanneer u dat zelf leuk vindt) met (voor) wie u wekelijks de boodschappen haalt. Een enkele keer betreft het een incidentele hulpvraag na bijvoorbeeld een operatie. De boodschappen worden meestal op een doordeweekse dag gehaald, in overleg met de vrijwilliger en de cliënt. Pluspunt vraagt van de vrijwilliger integriteit en goede communicatieve vaardigheden. Het is prettig wanneer u beschikt over een auto (u ontvangt een vergoeding voor het gebruik hiervan).

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven (Pluspunt), T. (071) 5413536, E. info@pluspuntleiderdorp.nl

Pluspunt zoekt een coördinator voor de Boodschappenbus. De coördinator maakt de planning voor de boodschappenbus, data, deelnemers en route.Hij/zij stemt deze af met de coördinator van Roomburgch en met de coördinator van de Opstapbus zodat beiden niet op dezelfde dag rijden. Hij/zij maakt het rooster en zet vrijwilligers in om de cliënten te begeleiden en is contact/aanspreekpunt voor de vrijwilligers.

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven (Pluspunt), T. (071) 5413536, E. info@pluspuntleiderdorp.nl

Pluspunt zoekt een begeleider voor de Boodschappenbus. Vindt u het leuk om mensen te begeleiden bij het boodschappen doen? Heeft u een open en vraaggerichte houding? Bent u hulvaardig, doortastend en goed bereikbaar? Dan bent u voor ons inzetbaar op elke 2e donderdagmiddag van de maand. U bent dan ook het aanspreekpunt voor chauffeurs en cliënten. Meer info bij Pluspunt, Gwendolyn van der Ven. Tel. 071-5413536 of via info@pluspuntleiderdforp.nl

Pluspunt zoekt een coördinator voor de Telefooncirkel. Een Telefooncirkel is een kring van mensen die elkaar elke ochtend even belt om de ander "goedemorgen" te wensen en te vertellen dat het goed of minder goed gaat. Er zijn nu twee coördinatoren die afwisselend een week lang de cirkel starten. We zoeken een derde persoon om dit team te versterken.

Tijdsbelasting: eens in de drie weken een week lang tussen ca. 08.30 en 09.00 uur de cirkel starten en eens in het kwartaal ca. drie uur voor overleg met de andere coördinatoren en een gezellig bijeenkomst met de deelnemers.

Meer informatie: Rineke Schwencke, E. rschwencke@pluspuntleiderdorp.nl

Pluspunt zoekt iemand die goed thuis is in Excel. Dat in verband met de administratie van het Welzijnsbezoek aan 75+ers. Hebben termen als filteren,sorteren en analyseren van gegevens en gebruik van draaitabellen, formules en macro's voor u geen geheimen? Dan maken we graag kennis. Tijdsbelasting: bij voorkeur eens in de week 1-3 uur (afhankelijk van de invulling van werkzaamheden) op een vast dagdeel.

Meer informatie: Rineke Schwencke, E. rschwencke@pluspuntleiderdorp.nl

Pluspunt zoekt vrijwillige begeleiders voor de dagbesteding. Vind je het leuk om samen met een professional de cliënten bij het dagprogramma een prettige en zinvolle dagbesteding aan te bieden? Dit proberen wij te bereiken door een 'huiskamer' te creëren waarin uiteenlopende activiteiten worden aangeboden die m.b.v. een maandprogramma worden ingepland en uitgevoerd .De vrijwilliger is hierbij verantwoordelijk voor de volgende taken: ruimte gebruiksklaar maken en aan het eind weer opruimen. De cliënten ontvangen. Meehelpen, begeleiden en afsluiten van de activiteit. Lunch klaarmaken voor de cliënten en deze na afloop naar de bus begeleiden die hen afhaalt.

ActiVite zoekt een vrijwilligers voor de begeleiding van bewoners met dementie van ActiVite de Ommedijk.

Er zijn vrijwilligers nodig die de bewoners op allerlei manieren aan het bewegen te krijgen. Denk aan wandelen, duofietsen, attributen-doorgeefspel.

Elke vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur zijn vrijwilligers nodig die bewoners begeleiden bij geloofsactiviteiten.

Voor andere activiteiten is ook vrijwillige ondersteuning nodig. Begeleiding naar/bij de warme maaltijd (dagelijks 11.45 - 13.30 uur), bingo (woensdagmiddag), spelletjesmiddag (do. 14.30 - 16.00 uur), thee schenken op de afdeling (ma t/m vrij 14.00 - 16.00 uur), bibliotheek (in overleg),

Meer informatie: Annemieke Kloet, E. A.kloet@activite.nl

De Hartstichting Leiderdorp is zowel voor de jaarlijkse collecte als diverse andere functies op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Een bestuursfunctie iets voor U? Het bestuur coördineert de collecte voor Leiderdorp. Per jaar zal dit rond de 25 á 30 uur aan tijd gaan vragen.

Daarnaast komen we nog steeds wijkhoofden tekort. Deze zijn verantwoordelijk voor het coördineren van de collecte in zijn of haar wijk. Dit vraagt zo'n 15 tot 20 uur per jaar aan tijd investering. Wijkhoofden worden gezocht voor de wijken: de Schansen, Buitenhof (omg. van de molens zoals Windmolen en oude ambachten zolasTinnegieter) en Leyhof.

Tevens wordt gezocht naar collectanten voor diverse straten/ wijken doch m.n. in de Schansen en de Leyhof, waarbij de benodigde tijd kan variëren van 1 ½ uur tot ca 2 uur.

Belangstelling? Neem contact op met een van onderstaande bestuursleden.

Lia Montagne , T. (071) 5412131 of 06 44496615 (overdag en 's avonds bereikbaar)

Jack Veenstra, T. (071) 8888486 of 06-22261713 (overdag en 's avonds bereikbaar)

Saskia de Haan, T. (071) 5820209 of 06 43039045

Chris Dijkmans, T. 06 36322008

Lizet van Zegveld, T. 06 13103244

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) zoekt bestuursleden en andere vrijwilligers.

De LVU organiseert meer dan honderd lezingen, workshops en cursussen op allerlei terreinen per jaar. Wij zoeken twee actieve bestuursleden ter versterking van ons bestuur en wij hebben altijd plaats voor enthousiaste vrijwilligers zoals:

Cursuscoördinatoren: samen met andere vrijwilligers organiseert en begeleidt u cursussen en stelt u het programma samen;

Gastheren/-vrouwen: u installeert de apparatuur voor de docenten en u serveert koffie en thee aan de docenten en de deelnemers;

Vrijwilligers voor projecten, zoals het opzetten van cursussen e.d. voor speciale doelgroepen, samenwerking met andere organisaties, enz.

Meer informatie: T. (071) 5411732, E, leiderdorp@volksuniversiteit.nl, W. www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl of loop langs bij het LVU bureau aan de Van Diepeningenlaan 110h (gebouw De Sterrentuin) in Leiderdorp.